Proaspetii disidenti au, in lipsa de altceva, deja o concurenta: noul grup disident, condus de domnul Gheorghe Flutur, pana deunazi vice-presedinte al PNL si adjunct al domnului Tariceanu.
Se desemneaza - de asemenea - esecul platformiatilor de
Proaspetii disidenti au, in lipsa de altceva, deja o concurenta: noul grup disident, condus de domnul Gheorghe Flutur, pana deunazi vice-presedinte al PNL si adjunct al domnului Tariceanu.
Se desemneaza - de asemenea - esecul platformiatilor de a-si alipi Partidul National Liberal, ramas, in mare masura, fidel domnului Tariceanu. Nu-i de mirare, deci, ca in aceste conditii Grupul pentru Platforma Liberala al domnului Stolojan cauta noi aderenti, intorcandu-se cu fata spre doamna Mona Musca, fara a mai astepta ca populara doamna sa-si incheie procesul cu CNSAS, fiind banuita de a fi cochetat cu Securitatea. Pana mai ieri balast politic, Mona Musca devine, in noul scenariu, un fruntas al viitorului partid "Liberal-Democrat", devenit pare-se un satelit al Partidului Democrat, condus prin fire invizibile de la Cotroceni. Se intampla ceea ce s-a prevazut in cea mai pesimista din versiuni: transformrea PNL intr-un viespar care ameninta sa zguduie si Partidul Democrat; este ceea ce deunazi constata chiar presedintele acestuia, domnul Emil Boc. Romanii au, din pacate, dezbinarea in sange; istoricul Herodot scria, in secolul al V-lea inaintea erei noastre, ca tracii nu incetau sa se certe intre ei. Precum Herodot, domnul Boc constata aceeasi anarhie: "sustinatori si adversari ai Aliantei (DA) sunt acum si in interiorul si in afara ei. Ce se intampla in PNL afecteaza actul de guvernare, stabilitatea politica si sustinerea Executivului. Facem apel pentru a se gasi solutii potrivite", mentiona domnul Boc. Sa fie acest apel adresat domnului Traian Basescu insusi, sa puna capat dinamitarii PNL? Cert este ca zazania din Alianta DA deruteaza un electorat care nu vrea sa stie de ambitiile si ranchiunele liderilor politici, dorindu-si o tara guvernabila.
Cei mai derutati sunt alegatorii, mai ales ca domnul Stolojan evoca acum posibilitatea ca grupul parlamentarilor platformisti sa voteze, alaturi de PSD si PRM, devenind partid de opozitie (Cotidianul, 29.11.2006). O aventura. Altfel spus, alegatorul nu mai are, la viitoarele alegeri, obisnuita optiune, ci intre rau si mai rau... Un esec pentru tanara democratie romaneasca a carei raspundere revine, insa, politicienilor rosi de ambitii. S-ar putea, deci, ca electoratul sa-i sanctioneze cu cel dintai prilej...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.