""Cainii"" au uitat de frustrarile trecutului. Dupa ce nemtii au deschis scorul, a existat o perioada in care ros-albii au dat impresia ca nu pot reveni. Au existat insa doua momente de geniu ale lui Niculescu si Ganea, iar Dinamo a scris istorie dup

""Cainii"" au uitat de frustrarile trecutului. Dupa ce nemtii au deschis scorul, a existat o perioada in care ros-albii au dat impresia ca nu pot reveni. Au existat insa doua momente de geniu ale lui Niculescu si Ganea, iar Dinamo a scris istorie dupa 16 ani. Teama de a rata o noua calificare in primavara europeana si de a mai ramane, cel putin un an, in umbra Stelei, i-a facut pe dinamovisti sa abordeze la victorie jocul cu Bayer Leverkusen.
ENTUZIASM. Startul a dat incredere suporterilor, dar a venit un moment de relaxare in defensiva, iar Barbarez a deschis scorul. Au urmat momente de panica, intrerupte insa de reusita de exceptie a lui Claudiu Niculescu. ""Am crezut in baieti chiar si la 0-1. Am demonstrat ca suntem puternici, iar publicul a reactionat extraordinar"", a comentat antrenorul Mircea Rednic perioada mai grea a echipei sale. Dupa pauza, pe fondul unui joc slab al nemtilor, ""cainii"" au fortat. A venit un alt moment de geniu, cu Ganea in rol de servant si acelasi Niculescu pe post de finalizator, si Dinamo si-a indeplinit visul. ""De 16 ani Dinamo nu mai cunoscuse gustul performantei. Toti cei care iubesc aceasta echipa sunt bucurosi, inclusiv noi, jucatorii. Suntem fericiti"", a declarat Ganea. La randul sau, Claudiu Niculescu a precizat: ""Este merit-l a tot ce inseamna Dinamo. Am demonstrat ca suntem o forta nu numai in campionat, ci si in Europa. Anul trecut am plans, acum suntem fericiti"".
DEZAMAGIRE. Tehnicianul fostei finaliste a Ligii Campionilor, Michael Skibbe, era dezamagit: ""Nu ma asteptam la o infrangere la Bucuresti. Felicit Dinamo pentru calificare si sper sa invingem pe Besiktas si sa mergem si noi mai departe. Cand in trei meciuri castigi un singur punct, trebuie sa fi recunoscator ca mai ai sanse"". Portarul lui Bayer, Jorg Butt, a dat vina si pe nesansa: ""Am avut meciul in mana. Dinamo a jucat bine, dar consider ca si noi am avut ghinion"". Tragerea la sorti pentru 16-imile Cupei UEFA va avea loc la data de 15 decembrie, la Nyon. Conform regulamentului forului european, in aceasta faza a competitiei, doua echipe din aceeasi tara nu pot evolua intre ele. ""Imi doresc un adversar puternic. Daca ramanem pe locul secund, vreau sa aducem Barcelona la Bucuresti, asa cum Steaua i-a adus pe Real Madrid"", a spus Mircea Rednic, referitor la posibilul adversar al ""cainilor"".

Suntem nasii nemtilor


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.