Doua zile. Si se da liber laa€¦ cod. Dupa amanari, controverse si dezbateri, noul Cod Rutier va intra in sfarsit in vigoare. Chiar de 1 decembrie. Jurnalul National a prezentat ieri primele doua clase de sanctiuni din noul Cod Ru

Doua zile. Si se da liber laa€¦ cod. Dupa amanari, controverse si dezbateri, noul Cod Rutier va intra
in sfarsit in vigoare.
Chiar de 1 decembrie.

Jurnalul National a prezentat ieri primele doua clase de sanctiuni din noul Cod Rutier, cu punctele de amenda specifice acestora. A se retine ca folosirea telefoanelor mobile in timpul conducerii, cu exceptia celor prevazute cu dispozitive de tip ""maini libere"", nerespectarea obligatiei de a purta centura de siguranta ori, dupa caz, castile de protectie omologate sau nerespectarea obligatiei de a folosi luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe autostrazi, drumuri expres si pe drumuri nationale europene sunt doar cateva dintre contraventiile pentru care se va aplica amenda contraventionala prevazuta la clasa I, de la 74 RON la 111 RON. Pentru depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum sau nerespectarea semnificatiei indicatorului ""ocolire"" instalat pe refugiul statiilor de tramvai ""vor arde"" la buzunar cu amenzi contraventionale din clasa a II-a.

Continuam astazi cu prezentarea celei de-a treia clase de contraventii ( de la 6 la 8 puncte amenda), amenzile fiind cuprinse intre 222 RON si 296 RON.

CLASA A III-A DE AMENDA: SASE-OPT PUNCTE (222-296 RON)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.