PIN nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor si le solicita romanilor care sunt dezamagiti de actuala clasa politica sa nu se prezinte la vot, a anuntat ieri liderul formatiunii, Cozmin Gusa.
"Dorim sa le transmit
PIN nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor si le solicita romanilor care sunt dezamagiti de actuala clasa politica sa nu se prezinte la vot, a anuntat ieri liderul formatiunii, Cozmin Gusa.
"Dorim sa le transmitem romanilor sa nu validam, prin prezenta noastra la vot, statutul de tara de categoria a treia pe care ni l-au rezervat europenii in cardasie cu politicienii romani din actuala clasa politica", si-a explicat Gusa pozitia. El a subliniat ca decizia de boicotare a alegerilor a fost adoptata, in unanimitate, in ultima sedinta a Adunarii nationale a liderilor partidului.
Deputatul a precizat insa ca boicotul nu este un refuz total al implicarii in scrutinul european, ci un semnal pentru ca, atat Europa cat si clasa politica autohtona, sa-si schimbe atitudinea fata de Romania. Exemplificand umilintele la care au fost supusi romanii de catre europeni in lipsa unei atitudini ferme din partea politicienilor locali, Gusa a amintit de campaniile de denigrare a romanilor din presa britanica, de marile companii autohtone vandute europenilor pe bani putini, "ca pret al integrarii", dar si de conditiile dure impuse Romaniei la negocieri.
Atitudine eurorealista
"Supusi, tacuti si, nu de putine ori umiliti, ne-am aratat in fata europenilor neputinta de a lupta pentru a ne apara drepturile. Asa se face ca astazi suntem priviti de sus, in fiecare zi ni se pun conditii si suntem obligati la restrictii, ni se spune ca suntem hoti si suntem priviti ca un pericol public pe strazile Europei", a sustinut Gusa. Deputatul a atras atentia ca formatiunea sa nu are o atitudine "eurosceptica", ci una "eurorealista". El a anuntat ca membrii PIN vor demara o campanie nationala ce va cuprinde manifestari publice atat in mediul rural cat si in cel urban, prin care vor explica populatiei ca integrarea nu-i va aduce automat "nici prosperitate si nici respect". Campania va debuta cu distribuirea unui milion de brosuri intitulate "In Europa, dar nu asa!", in care PIN explica procesul prin care vor trece romanii dupa 1 ianuarie 2007. Deputatul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a ripostat vehement la declaratiile lui Gusa, aratand ca boicotarea alegerilor pentru PE de catre PIN apare ca o diversiune impotriva aderarii Romaniei la UE, coordonata de Moscova. Aceasta in conditiile in care liderul PIN si-a afirmat convingerile politice de apropiere fata de Rusia. "Diversiunea consta in crearea unor sentimente anti-europene in randul populatiei, care este instigata politic", a explicat Pavelescu. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.