Cele doua asociatii auto se despart in acest an, dupa ce timp de trei ani au organizat impreuna concursul pentru desemnarea „Masinii anului" in Romania.

Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) se desparte de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR) in acest an, cu doar citeva zile inainte de startul competitiei in urma careia va fi aleasa „Masina anului 2007". „Domnul Mihai Heimann, presedintele UZEAR, din motive pe care nu le intelegem, a hotarit sa organizeze o competitie paralela numita «Masina anului», ascunsa sub sigla UZEAR, conform scrisorii trimise pe 21 noiembrie 2006, chiar in perioada de finalizare a detaliilor pentru organizarea in comun a editiei 2007", se arata intr-un comunicat al APAR.

In replica, reprezentantii comitetului director al UZEAR spun ca detin un certificat inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), care le da dreptul de a organiza acest eveniment.

„Ca urmare a acuzatiilor primite la adresa concursului «Masina anului», va transmitem ca UZEAR detine un certificat OSIM, care a fost eliberat pentru activitati de tip «concursuri cu scop publicitar si comercial», in care se incadreaza si concursul «Masina anului». Va reamintim cu aceasta ocazie ca site-ul www.masinaanului.ro va fi activ incepind cu 28.11.2006, ora 12.00", a spus Heimann.

Invitatie in justitie

Oficialii APAR au anuntat ca intentioneaza sa se adreseze justitiei pentru „a elimina orice tendinta de utilizare ilegala a marcii inregistrate «Masina anului» in Romania".

Romania este singura tara europeana unde acest concurs este umbrit de dispute. Pina si la nivelul intregii Europe exista o singura asociatie, Car of the Year.

„Nu vreau sa ma implic in aceasta disputa. Ca reprezentat al ProMotor nu sint asociat al nici uneia dintre aceste doua asociatii", a spus Edwin Keleti, redactor-sef al revistei „ProMotor".