In weekend, editurile participante la Tirgul de carte conteaza pe cei mai multi vizitatori, asa ca au pregatit un numar impresionant de lansari. Iata programul.

Lansarile de astazi

Ora 11.00:

La Humanitas, Aurelia Marinescu, autoarea „Codului bunelor maniere astazi", acorda autografe.

Ora 12.00:

Luminita Marcu, „Mansarda cu portocale", la Polirom.

Wolfgang Iser, „Actul lecturii"; Paul Celan, „Mac si memorie", la Paralela 45.

Ora 12.30:

Humanitas lanseaza ultimele aparitii din Colectia „Raftul Denisei", coordonata de Denisa Comanescu: „Confesiunile lui Max Tivoli", de Andrew Sean Greer; „Calaretul suedez", de Leo Perutz; „Akhenaton, cel care salasluieste in adevar", de Naghib Mahfuz; „Plinsul lui Nietzsche", de Irvin D. Yalom; „In clipa mortii", de Jim Crace; „Pasiunea", de Jeanette Winterson; „Buna seara lucrurilor de pe-aici", de António Lobo Antunes.

Ora 13.00:

Salman Rushdie, „Shalimar clovnul", la Polirom.

Humanitas lanseaza Colectia „Biblioteca Italiana": „Il principe/Principele", de Niccolò Machiavelli; „La città del Sole/Cetatea Soarelui", de Tommaso Campanella; „Poesie filosofiche/Poezii filosofice" si „Poesie/Poezii", de Eugenio Montale.

Ora 13.30:

Jean-Claude Guillebaud, „Gustul viitorului", la Paralela 45.

Ora 14.00:

Stelian Tanase, „Revolutia ca esec" si „L.A. vs N.Y.", la Humanitas.

Ora 15.00:

Radu Paraschivescu, „Fie-ne tranzitia usoara. Perle romanesti", la Humanitas.

Ovidiu Buta, „Victima modei", la Polirom.

„Nebunia. O antropologie istorica romaneasca", volum coordonat de Valentin-Veron Toma si Adrian Majuru, la Paralela 45.

Ora 16.00:

Andrei Gheorghe, „Midnight Killer", la Polirom.

Peter Collett, „Cartea gesturilor europene", la Editura Trei.

Ora 17.00:

La Polirom, Robert Turcescu acorda autografe.

Paralela 45 lanseaza cele mai noi titluri din Colectia „Ora de lectura", coordonata de Mihai Sora.

Ora 17.30:

Humanitas lanseaza ultimele aparitii din Colectia „Cartea de pe noptiera", coordonata de Ioana Parvulescu: „Macii batrinetii. Sade la ospiciu", de Anne Parlange si Vincent Lestréhan; „Navala apelor", de Evgheni Zamia-tin; „Despre farmecul lucrurilor plictisitoare", de Alain de Botton; „Femeia-vulpe", de David Garnett; „Varamo", de César Aira.

Ora 18.00: Polirom lanseaza cele mai noi titluri din Colectia „EGO. PROZA": „Tedodosie cel Mic", de Razvan Radulescu; „Fata din casa vagon", de Ana Maria Sandu; „Manuc", de Victoria

Comnea.

Lansarile de miine

Ora 11.00:

Bujor Nedelcovici, „Opere complete (vol. III)", la Editura All.

Ora 12.00:

Martin Heidegger, „Problemele fundamentale ale fenomenologiei" si „Corespondenta cu Elisabeth Blochmann (1918-1969)", la Humanitas.

Ora 13.00:

Traian Ungureanu, „Despre Securitate. Romania, tara «ca si cum»", la Humanitas.

Ora 13.30:

Humanitas Multimedia lanseaza „Gastronomicele" lui Pastorel Teodoreanu, in format audiobook, in lectura lui Valentin Uritescu.

Paralela 45 lanseaza cele mai noi titluri de critica si istorie literara.

Evenimente la standul „Catavencu" Astazi, la ora 12.00, la standul Grupului de Presa Catavencu (nivel 3, stand 61), Ioan T. Morar discuta cu cititorii despre intoarcerea la lectura si cartile din „Colectia Cotidianul". Primii 50 de cititori vor primi cadou cite o carte. Miine, Cezar Paul-Badescu, Cristian Teodorescu si Costi Rogozanu pun in discutie starea culturii in mass- media. Dezbaterea se va desfasura la ora 12.00, la acelasi stand, iar participantii isi vor putea exprima opiniile prin vot.