Sapte studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti au fost intoxicati cu gaze, dupa ce un recipient de 50 de litri cu acid clorhidric s-a spart. Recipientul a fost spart din greseala de trei muncitori, care lucrau la amenajarea spatiilor de
Sapte studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti au fost intoxicati cu gaze, dupa ce un recipient de 50 de litri cu acid clorhidric s-a spart. Recipientul a fost spart din greseala de trei muncitori, care lucrau la amenajarea spatiilor de curs din corpul A al UPB. Doua grupe de studenti se aflau joi dupa-amiaza la cursuri, iar in momentul in care o tinara a deschis usa salii, a fost vazut un nor dens de vapori care inundase cladirea. Desi au incercat sa se protejeze, tinerii au inhalat vapori, ei ajungind la spital. Vaporii de acid clorhidric, extrem de corozivi, produc arsuri ale cailor respiratorii si afecteaza pielea daca intra in contact direct. Conducerea Universitatii Politehnica a declansat o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care recipientul cu acid clorhidric s-a spart. (I.G.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.