Pastel si bucate din Ardeal. Ar fi putut fi un la fel de bun titlu pe care sa-l asez in intampinarea unui artist plastic ce, de dincolo de munti, din Alba noastra, ne trimite carte despre prajituri ardelenesti din vremuri tihnite, cu oameni cumsecade

Pastel si bucate din Ardeal. Ar fi putut fi un la fel de bun titlu pe care sa-l asez in intampinarea unui artist plastic ce, de dincolo de munti, din Alba noastra, ne trimite carte despre prajituri ardelenesti din vremuri tihnite, cu oameni cumsecade

Deci sa nu stam prea mult la vorba si sa facem exercitii de geografie (si, nu in ultimul rand, de istorie!) culinara ardeleneasca. De dulce. Si la propriu si la figurat.

""Desi multe artiste se feresc de bucatarie de frica sa nu fie etichetate drept «gospodine», eu cred ca arta si gatitul au unele lucruri in comun: proportia, echilibrul, contrastul"", isi face simtit in vorbe (gustosul) principiu, pictorita Sorina Tibacov. ""Si la gatit ai nevoie de imaginatie, de minte deschisa, de simtul masurii, ca si in arta.

Sa nu uitam ca Brancusi, la Paris, punea varza la murat si gatea pentru prieteni"", adauga doamna casei, amintindu-mi povestea pe care o credeam uitata.

Culoarea gustului


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.