Peste 250 de hectare de teren situat in localitatea Titu - Boteni (jud Dambovita) urmeaza sa fie vandute companiei Renault prin licitatie publica. In acest sens, Guvernul a aprobat o hotarare prin care 258,4 ha aflate in domeniul public al statului s
Peste 250 de hectare de teren situat in localitatea Titu - Boteni (jud Dambovita) urmeaza sa fie vandute companiei Renault prin licitatie publica. In acest sens, Guvernul a aprobat o hotarare prin care 258,4 ha aflate in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii (MAp), in domeniul privat al judetului Dambovita si administrarea Consiliului Judetean. Potrivit Biroului de presa al Guvernului, compania Renault vrea sa construiasca un centru de cercetare si de proiectare. Pentru facilitarea proiectului de la Titu, Renault a mai solicitat si obtinut acordul autoritatilor pentru crearea unui grup de lucru care sa includa reprezentanti ai Guvernului, ai ministerelor potential implicate, reprezentanti ai autoritatilor locale si oficiali ai Renault care sa se reuneasca lunar timp de sapte - opt luni. O alta cerere a acestei companii a fost sa i se dea maximul de ajutor de stat permis de legislatia romaneasca si europeana. Centrul de proiectare de la Titu va fi amplasat pe o suprafata de 700 ha, restul de 42 de hectare urmand a fi achizitionate de la persoane fizice. Proiectul Renault Technologie Roumanie (RTR) va fi derulat in trei etape, in perioada 2006 - 2015.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.