Turul Ligii I se termina astazi, dar sezonul va mai continua cu inca doua etape.

Fara un derby in program, ultima etapa a turului propune totusi destule meciuri interesante. Chiar si numai datorita cantitatii de folclor pe care a produs-o pe vremea cind blaturile in Divizia A erau mai dese decit porumbul la un CAP fruntas, Dinamo-Ceahlaul este un joc cu un parfum aparte. E clar ca Stefan nu mai face blaturi, fie obligat de noul statut, cel de om politic, fie din cauza disparitiei „oamenilor de onoare", fenomen observat cu evident regret si de Jean Padureanu. In plus, Florin Marin, eterna rezerva pentru banca lui Dinamo si perpetuu titular la Ceahlaul, este biciuit atit de orgoliile personale, cit si de cele ale lui Gigi Netoiu, mentorul si impresarul sau. Am putea asista astfel la primul Dinamo-Ceahlaul „pi buni", eveniment care trebuie neaparat urmarit.

Revenire pentru Steaua si Rapid

Defavorizati de Guvern, soarta si clasament, minerii de la Petrosani vin la Bucuresti ca victime sigure pentru Steaua.

Ar fi cazul ca echipa lui Olaroiu sa mai si cistige, iar partida contra Jiului pare momentul optim pentru redresarea moralului campioanei. Mai interesant este Rapid-FC National, prin prisma umorilor patronului Copos, care influenteaza echipa in mod diferit de la o zi la alta. In plus, este posibil ca achizitiile substantiale facute de giulesteni de la National in aceasta vara sa fi lasat loc si pentru discutii underground care sa influenteze rezultatul meciului.

„Fiara" vrea sa manince Mititelu

Provincia propune si ea jocuri interesante, UTA-Craiova si Farul-CFR Cluj detasindu-se ca miza. Aradenii au de aparat imaginea lor de „campioni ai provinciei", fiind echipa din afara Bucurestiului care are cele mai multe titluri de campioana in vitrina. Recent, Adrian Mititelu a contestat vehement palmaresul UTA si l-a tratat pe Marius Lacatus ca pe un angajat al sau. „Enervati-va putin, ca vine meciul cu UTA!", le-a cerut antrenorul Fane Stoica jucatorilor sai, in timp ce patronul Adrian Mititelu a anuntat ca locul opt, cel pe care il ocupa acum echipa sa, „este minimumul de acceptare pentru o echipa ca Universitatea". Chiar daca oltenii vin cu multi juniori, meciul se anunta de foc, la fel ca si Farul-CFR. In rest, vom mai vedea daca doua echipe in revenire spectaculoasa, FC Arges si Poli Timisoara, vor reusi sa continue seria buna pe care o au de la schimbarea antrenorilor. Pentru banateni va fi foarte greu, deoarece Adrian Porumboiu are talentul de a poza in fata mare si dupa cele mai mari „orgii" fotbalistice, iar un meci la Vaslui se poate cistiga numai cu mult, mult noroc.