Gheorghe Flutur, deja fostul ministru al Agriculturii, a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, realizarile mandatului sau, care a durat doi ani, dar a pregatit si o scrisoare pentru premierul Tariceanu in care arata prioritatile mini
Gheorghe Flutur, deja fostul ministru al Agriculturii, a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, realizarile mandatului sau, care a durat doi ani, dar a pregatit si o scrisoare pentru premierul Tariceanu in care arata prioritatile ministerului, in special pe linia integrarii europene. "Asa este corect sa procedez", a declarat Flutur.
Lista pentru Tariceanu
"Printre cele mai importante probleme, pe care viitorul ministru trebuie sa le aiba in vedere, sunt acreditarea agentiilor de plati, care va fi finalizata in luna decembrie, repartizarea cotelor de lapte sau ecarisajul, firmele care au castigat licitatia avand pana la 30 noiembrie termene pentru modernizarea unitatilor de neutralizare a deseurilor", a mai spus Flutur. Ca realizari, Gheorghe Flutur a nominalizat proiectele de finantare depuse, care cumuleaza 3 miliarde de euro, cele 30.000 de ferme care au intrat in programe subventionate de minister, precum si programul Fermierul, care a avut 1000 de beneficiari. In opinia lui Flutur, a fost finalizata reforma funciara, a fost stimulata transformarea gospodariilor taranesti in ferme, a inceput programul de acordare a rentelor viagere si a incercat sa echilibreze resursele financiare alocate zootehniei si sectorului vegetal. Cele mai mari nerealizari ale lui Flutur se refera la nefinalizarea cadastrului Romaniei, chiar daca nu era de competenta Ministerului Agriculturii.
Singur cu sticla lui
Fostul ministru a declarat ca spera ca un nou ministru sa fie numit cat mai curand, ocolind sa-si expuna parerea cu privire la un posibil succesor. "Nu ma pronunt daca e mai bine sa fie finantist sau un specialist in agricultura, cel mai important este sa fie un profesionist. Responsabilitatea numirii lui ii revine primului-ministru", a spus Flutur. El a declarat ca presedintele Basescu a luat o decizie corecta atunci cand a semnat decizia de revocare din functie, pentru ca "ministerul nu trebuie sa fie lasat in ceata". El nu s-a aratat mahnit ca "nu va bea sampania integrarii din postura de ministru", declarand ca o va face ca orice roman. Flutur a spus ca are o stica pregatita, primita de la reprezentantii Comisiei Europene care au venit ultima data la Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.