Sorin Frunzaverde, ministrul Apararii Nationale, insotit de amiralul Gheorghe Marin, seful Statului Major General, au inspectat ieri cele mai importante unitati militare din Harghita si Covasna.
Vizita celor doi sefi ai Armatei survine
Sorin Frunzaverde, ministrul Apararii Nationale, insotit de amiralul Gheorghe Marin, seful Statului Major General, au inspectat ieri cele mai importante unitati militare din Harghita si Covasna.
Vizita celor doi sefi ai Armatei survine pe fondul solicitarilor reprezentantilor Partidului Conservator adresate directorului Serviciului Roman de Informatii privind demersurile minoritatilor din judetele Harghita si Covansa pentru obtinerea autonomiei. Oficial, cei doi demnitari din conducerea Ministerului Apararii si-au motivat prezenta in cele doua judete prin faptul ca doresc sa vada stadiul operationalizarii unitatilor din cadrul Brigazii 61 Vanatori de Munte.
Sorin Frunzaverde a recunoscut ca la Batalionul 22 Vanatori de Munte din Sfantu Gheorghe sunt necesare investitii in logistica si infrastructura. El a adaugat ca unitatile din Harghita si Covasna vor primi tehnica militara modernizata. Ministrul Apararii a anuntat cu aceasta ocazie ca nu vor fi reduse efectivele Brigazii 61 Vanatori de Munte, care are comandamentul la Miercurea Ciuc.
Legat de starea avioanelor MiG 21 LanceR, Sorin Frunzaverde a anuntat ca resursa de zbor a unora dintre aceste aparate este de patru ani. Ministrul Apararii regreta producerea catastrofei aeriene de la Beliu, soldata cu moartea pilotului Dan Ghica, si a anuntat ca printre prioritatile de inzestrare a armatei se numara si dotarea aviatiei cu un avion nou multirol. Legat de stadiul anchetei accidentului aviatic, surse oficiale au anuntat ca interpretarea datelor din cutia neagra a MiG-ului 21 Lancer va dura cel putin doua saptamani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.