Decebal Traian Remes e primul pe lista zvonurilor privind inlocuitorul lui Gheorghe Flutur la Ministerul Agriculturii. Spune ca e deschis unei discutii pe aceasta tema si ca, avind in vedere „subtierea" numarului de liberali, isi poate incalca promisiunea de a nu intra in actualul Guvern.

Pe „lista de zvonuri" sinteti viitorul ministru al Agriculturii in locul lui Gheorghe Flutur?

Nu am discutat despre acest lucru. Sint doar zvonuri de presa si nu stiu daca ele provin sau nu din cercuri ale unor colegi liberali. Habar nu am. Oricum, voi, presa, m-ati mai folosit ca sperietoare si la Sebastian Vladescu (ministrul Finantelor), chiar si la Atanasiu (fost ministru al Apararii).

Negati ca ati putea fi ministru al Agriculturii?

Eu un singur lucru va spun. Nu sunt jolly jokerul nimanui. Nu sint rezerva pentru posturile care se elibereaza.

La „momentul de sinceritate" din emisiunea lui Robert Turcescu spuneati ca nu veti fi membru al actualului Guvern. Ati luat bila alba atunci!

Eu imi amintesc multe lucruri, insa astazi lucrurile s-au schimbat. Astazi numarul liberalilor s-a subtiat. E momentul la care fiecare trebuie sa-si poarte crucea.

Ar fi o povara sa fiti ministru al Agriculturii?

Nu in sensul asta. In sensul ca eu nu resping o discutie cu seful Guvernului, o discutie cu colegii mei.

Ca sa traduc, asta inseamna ca daca vi se cere nu aveti incotro si va sacrificati!

Daca PNL va avea cu mine o discutie, eu nu o voi refuza. Insa va spun cu toata sinceritatea ca nu m-a preocupat discutia asta. Vom judeca, voi discuta cu unul, cu altul.

Aveti afaceri in domeniul agricol, corect?

Ce afaceri am eu? Ca sa am afaceri ar insemna sa vind in piata, sa am abatoare sa vind carne, dar cind ai o crescatorie, e altceva. E doar o activitate in domeniul agricol care este curata. Sa tot faci acte de coruptie din cresterea porcilor.

Eu afirmam ca aceste „activitati" cum le numiti sint incompatibile cu activitatea de ministru al Agriculturii. Aveti interese in acest domeniu.

Nu am afaceri care sa ma faca incompatibil de la postul de presedintele al republicii pina la cel de ministru. Eu in unica firma sint supus austriac, cum zic ardelenii. Stapinul este sotia mea.

Aceste considerente vor cintari la luarea deciziei?

Nu ma preocupa inca acest subiect. Ma preocupa soarta mea, sa ma ajute Dumnezeu sa traiesc. Ma preocupa deopotriva si soarta Guvernului.