PSD propune mentinerea impozitului de 16% doar pentru profitul companiilor si revenirea la un sistem diferentiat, cu doua cote, de 14% si 19%, pentru veniturile persoanelor fizice, apreciind ca sistemul cotei unice nu este viabil pe termen lung. "Pen
PSD propune mentinerea impozitului de 16% doar pentru profitul companiilor si revenirea la un sistem diferentiat, cu doua cote, de 14% si 19%, pentru veniturile persoanelor fizice, apreciind ca sistemul cotei unice nu este viabil pe termen lung. "Pentru pastrarea credibilitatii si stabilitatii, cota trebuie pastrata la 16%. Pentru impozitul pe venit, PSD propune un sistem in doua transe, de 14% pentru veniturile mai mici de 1700 lei si de 19% pentru cele care depasesc acest prag", a declarat, ieri, vicepresedintele PSD, Mihai Tanasescu (foto), la seminarul "O economie competitiva pentru o Romanie sociala", organizat de PSD. Potrivit Mediafax, Tanasescu a prezentat si propuneri privind deducerea integrala din impozit a cheltuielilor de cercetare, dezvoltare si inovare efectuate de companii, majorarea deducerilor aferente contributiilor la sisteme de pensii facultative si asigurari private de sanatate la 400 de euro pe an fiecare si diminuarea contributiilor de asigurari sociale cu sapte puncte procentuale fata de nivelul actual, la 38,5%. De asemenea, Tanasescu a anuntat planuri de deducere din impozit a primei de asigurare a locuintei, a platii chiriei pentru resedinta principala in cazul tinerilor sub 30 de ani si a sumelor folosite pentru reabilitarea termica a locuintei, intr-un cuantum de 700 euro pe an.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.