Cetateanul german Josef Kappl despre legatura cu colegii de grup: ""Noi nu mai suntem deloc mpreuna, anul asta am fost o singura data impreuna, in Germania, si anume la doua concerte. In rest, suntem impreuna cand venim in Romania si la telefon, inte
Cetateanul german Josef Kappl despre legatura cu colegii de grup: ""Noi nu mai suntem deloc mpreuna, anul asta am fost o singura data impreuna, in Germania, si anume la doua concerte. In rest, suntem impreuna cand venim in Romania si la telefon, internet, messenger.
Muzician de clasa, Ioji (Joschi) Kappl este si un om de toata isprava. Marele blond"" vorbeste putin si la obiect: ""In Germania mai am un duo cu un coleg, intitulat simplu Georg & Joschi, numele noastre. Cantam ceva foarte amestecat, muzica irlandeza, chiar si slagare vechi germane alese, deci nu kitschuri, din acelea ce stiu eu, bavareze, dar si niste «perlisoare» d a€™alea care le socotim valoroase, de la Bob Dylan, Uriah Heep sau Beatles, sunt foarte multe piese. Deci o chestie cum sa-ti spun, e entertaintement! Dar chestia asta ma ajuta foarte mult la cantat, noi cantam foarte mult, deci nu folosim decat vocile, chitara si bass-ul, atat. Ati mai auzit chestia asta? Suna foarte misto! In afara de asta lucrez in studioul meu, la diferite, sa le zicem, proiecte, dar pentru altcineva, ca sa pot sa-mi castig si eu banii. Nu fac altceva in afara de muzica. Dupa venirea in Germania, in anii a€™80, am cantat cu Lake si Kuntze, la care am cantat in paralel. Dar Kuntze avea asa mare succes atunci ca nu mai puteam sa-mi permit sa le fac pe amandoua. Atunci m-am hotarat pentru una dintre ele si am ales Kuntze, pentru ca eta ceva sigur, era o celebritate pe vremea aia, cum sa-ti spun, mergea trenul. La ceilalti, in Lake erau probleme de alcool si de droguri. De altfel, cantaretul a si murit din heroina, mai tarziu. Desi, ce muzica am facut la Lake ! Era un west- coast, de exemplu Allman Brothers, asa ceva, sau Eagles, deci un rock foarte armonic cu multe voci, coruri de sase voci, dar sunau vocile alea de parca nu erau numai sase voci. Si eu, tu stii ca sunt cu vocile, am fost intotdeauna cu vocile. FILM. Pentru ca instrumentele transporta muzica, dar vocea, melodia conduce muzica, transmite. Deci Kuntze s-a terminat in a€™94 din anumite divergente de ordin material si ideatic s.a.m.d. Dar inainte de asta, interesant, am cantat si cu Toscho (Tudor Todorovic), la Blues Company. Toscho mi-a scris un e-mail, cica un film care iese acum in America, nu mai stiu cum se cheama, o sa aflati probabil, un film despre muzicanti de blues, are ca titlu titlul unei piese Blues Company, de pe cel mai nou album. Toscho este un sarb nascut in Osnabruck, care a luat imediat contact cu Nicu si dupa aia cu noi toti, ca noi venisem mai tarziu. Am avut placerea sa cant si cu el. Lucru interesant! In timpul scurt in care am cantat cu acest Toscho, in Blues Company, am avut marea sansa, sa zicem asa, sa-l intalnesc intr-un club din Stuttgart, un club de jazz in care am cantat cu Blues Company, pe Jack Bruce. Care cred ca si la ora asta locuieste in Stuttgart, se casatorise acolo. Si am stat imediat de vorba cu el, si a doua zi a aparut cu muzicuta intai si am cantat impreuna doua sau trei piese Cream, la care am zis: «Maestre, ia si bassul, eu ma duc sa ascult putin». A fost o chestie superba!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.