Criticul literar Dan C. Mihailescu ne-a povestit despre bluesuri de sezon, teatre la virste frumoase si jumatati de carti.

Recomand gospel, Mahalia Jackson si o zi intreaga de blues cu Eric Clapton. La capitolul muzici actuale, ma pregatesc sa particip pe 7 decembrie la lansarea unui CD semnat Mike Godoroja, „Traiasca capra vecinului", alaturi de Cristi Minculescu si Mircea Vintila. Bluesurile dau bine in peisajul de toamna, iar capra vecinului e un subiect permanent.

Ultimul spectacol pe care l-am vazut in urma cu o saptamina, la Teatrul Mic, a fost „Cum gindeste Amy" (n.r.- in regia Catalinei Buzoianu). Veti vedea ce minunata este virsta Valeriei Seciu fata de tineretea dimprejur.

Tocmai am citit doua romane excelente, doua fluxuri narative redutabile, dar din care putea sa lipseasca bine mersi 50%: Ion Manolescu - „Derapaj", aparut la Polirom, care este o splendoare in partea de Romanie ceausista si o dambla in rest. Al doilea este semnat de Orhan Pamuk, laureatul din acest an al Premiului Nobel, „Ma cheama Rosu". Din primul putea sa ramina doar romanul de dragoste „Alexandru si Maria", iar din al doilea volum putea sa fie pastrata povestea de amor de 200 de pagini, si nu un roman de 700. (C.P.)