Om de prime-time multi ani la TVR. Azi, absent de pe teve sau, mai exact spus, realizator de emisiune pe TVR International.

Noua echipa de la emisiunile informative te-a dat la fund? Mai au nevoie de tine?

Astea sint intrebarile sau raspunsurile? Dupa cum spune un amic, a alege inseamna a renunta. Am ales libertatea. Mai e buna si vorba aia cu dragostea si cu sila, desi stiu cazuri in presa cind nu se confirma. Si, draga Eugen, nu le mai spune informative: e un termen delicat in vremurile astea.

Cum este cu intrigile prin TVR?

Asta e o intrebare care ma intriga. Ca oriunde pe intinsul patriei noastre Romania, consumam mai mult timp ca sa intelegem cum va arata viitorul decit ca sa-l construim.

Cum se intimpla astfel de pieiri de pe ecran?

Depinde cum iti pregatesti sfirsitul. Din cite am auzit, exista viata dupa moarte pentru cei care cred cu tarie treaba asta. Ceilalti devin moroi si sint de negasit cu telecomanda.

Ce proiect ai?

Uite, genul asta de intrebare nu te caracterizeaza, ma mir de tine. Din ianuarie dam drumul la o emisiune noua, care are o chichita inexistenta pe piata si pe care evident ca nu ti-o spun. Iar pe TVR International curge in continuare „Articolul 7", singura emisiune care se ocupa de soarta romanilor din jurul Romaniei si nu numai.

Ce ai sa-ti reprosezi din serile intregi de talk-show-uri politice?

Mie? Pai tot mie sa imi reprosez? Asta ar fi masochism deja...

Care sint valorile impuse de tine pe ecran?

Cu tine nu pot folosi cuvinte mari. In meseria asta, daca te iei prea mult in serios, devii usor ridicol.

Ce compromisuri ai facut? Unde ai gresit?

Din patru in patru ani ma tot duc la vot si inca nu stiu unde gresesc. Sint singurul care are senzatia asta?

Te-a ajutat televiziunea in desert cit ai fost „Cu papucii in Desert"?

Da, domnule. In desert, presa a fost cu adevarat libera. E drept ca s-a mai si innisipat sau i-a fiert apa. Au fost situatii intr-adevar unice in istoria presei romane cind jurnalistii au fost trasi la sufa sau au alergat girafele si girofarii printre baobabi. Dar pina si acolo ne-a ajuns din urma stirea cu gaozarul.

Averea ta. Masina - casa - actiuni pe bursa.

Opel - 3 camere - actiuni pe bursa? Spre deosebire de baietii si fetele din Top 300, pe mine intrebarea asta nu ma chinuieste noptile.

Parere despre intrebarile de fata. Ce ai fi facut altceva in loc sa raspunzi la intrebarile astea?

Draga Eugen, ti-as recunoaste intrebarile cu ochii inchisi. Eu cred insa ca multe dintre ele ti le sufla fiul tau, Luca. Ce as fi facut? Este 1 noaptea si incep premontajul la „Papucul" nr. 2.