Platforma unor politicieni liberali, creata pentru ruperea PNL ca represalii la nesupunerea fata de Traian Basescu, are o componenta cel putin pestrita. E imposibil ca presa, in viitorul apropiat, sa ignore unele detalii cel putin interesante. Sa lua

Platforma unor politicieni liberali, creata pentru ruperea PNL ca represalii la nesupunerea fata de Traian Basescu, are o componenta cel putin pestrita. E imposibil ca presa, in viitorul apropiat, sa ignore unele detalii cel putin interesante. Sa luam cateva exemple. Liderul PNL Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, este unul din maestrii ""cooperativei"" din fotbalul corupt romanesc. Seful de platforma, Theodor Stolojan, e un personaj popular ce n-a reusit niciodata sa-si lamureasca definitiv relatia cu Departamentul Securitatii Statului si CC al PCR. Urmeaza doamna Mona Musca, informatoare a Securitatii si prietena spermatozoizilor rapizi din PNL. Apoi Gheorghe Flutur, cel pe care adevaratii agricultori il considera doar un moldovean simpatic, nu si priceput. Urmeaza Valeriu Stoica, un politician priceput, dar care nu poate scapa toata viata de tinicheaua dezincriminarii bancrutei frauduloase in mandatul de ministru al Justitiei. Pentru asezonare, pe platforma au mai fost urcati simpaticul Cristi Boureanu, ca un plus de imagine, Radu F. Alexandru, un politician imposibil de definit, juna Raluca Turcan si revolutionarul Viorel Oancea, fost colonel, actual deputat.

Optiunea politica e fireasca. Nu putem pune la indoiala vointa unor liberali, strans uniti in jurul comandantului Traian Basescu, de a se supara pe Tariceanu. E democratie, fiecare poate avea o viziune sau alta.

Ceea ce mi se pare insa de-a dreptul ridicol si lipsit de onestitate este nerecunoasterea publica a patronului spiritual. Ayatolahul platformei, Traian Basescu, e duhul platformei, ce apare doar daca se freaca tare si repede corpul platformei. De preferinta, in direct la televiziuni.

Membrii platformei o tot dau
cotita, dupa plop. Se invart in jurul ovulului, ca sa folosesc limbajul doamnei Musca, mai blanda acum, dar rea in tinerete, potrivit unor colegi de facultate. Daca tot sunt bantuiti de curajul asumarii unor initiative politice pentru reformarea PNL, membrii platformei au un singur lucru de facut. Sa recunoasca barbateste ca nu concep viata Aliantei D.A. fara Traian Basescu si gata. Sau sa declare raspicat: vrem alta alianta, alt PNL, dar eventual cu acelasi PD. Si vrem in continuare ca Traian Basescu sa fie figura politica centrala pentru guvernare, nu Calin Popescu Tariceanu si compania.

Neafirmarea publica, raspicata, a unor adevaruri cunoscute de toata lumea, arunca de la inceput o umbra de suspiciune. De aceea platforma este asemuita mai degraba cu un complot, decat cu un demers politic onest.

Dupa doi ani de guvernare, Alianta D.A. are un scor urias in sondaje. Peste 45 la suta. Asta inseamna ca oricand poate face alegeri anticipate si guverna de una singura. Stolojan si compania erodeaza, destul de puternic, popularitatea Aliantei, desi spun ca-i doresc binele. Sa nu se mire nimeni daca la eventuale alegeri anticipate, Alianta va lua un scor mult mai mic. Toti liberalii si democratii care s-au balacarit in public, in frunte cu Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, vor fi responsabili. Fara diferente. Domnia si prostia se platesc, in egala masura. Dar pana atunci, serviciile secrete vor veghea pentru o procreatie fericita. Clinica de fertizilare politica Stolojan, Musca & Co va anunta in curand o noua sarcina. De partid. Atunci, mai multi spermatozoizi oportunisti vor prinde viteza spre centrul fecund al puterii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.