In cazul unor victorii miine in Cupa UEFA contra lui FC Bruges, respectiv Mlada Boleslav, Dinamo si Rapid pot lua o hotarire decisiva pentru primavara europeana.

In mai mica sau mai mare masura, Dinamo si Rapid isi joaca miine calificarea in primavara europeana, un obiectiv devenit „clasic" de doi ani in fotbalul romanesc in ceea ce priveste Cupa UEFA. Daca pentru giulesteni victoria contra cehilor de la Mlada Boleslav a devenit o conditie sine qua non pentru a merge mai departe, meciul „ciinilor" cu FC Bruges va fi decisiv doar pentru formatia locala. „In meciul cu noi, FC Bruges isi joaca practic calificarea. De aceea, sint convins ca vom avea un meci foarte dificil. Ne multumim si cu un punct, iar daca va fi sa invingem, pot spune ca sintem calificati in primavara europeana", a declarat presedintele Nicolae Badea, adaugind ca dinamovistii nu vor juca pe o prima speciala, acordabila totusi in cazul calificarii in saisprezecimi. Chiar daca au pierdut, practic, intreaga linie de mijloc, dinamovistii si-au pastrat, in schimb, optimismul inaintea confruntarii cu FC Bruges. „Noi mergem sa scoatem un rezultat bun, am incredere in echipa. Si un punct e folositor. Daca am fi avut tot lotul valid, as fi fost foarte optimist", considera si actionarul Cristi Borcea. Totusi, Dinamo are mari sanse sa-l recupereze de la infirmerie pe mijlocasul Catalin Munteanu, desi nerefacut total. „Sint mai bine, dar nu total refacut. Rana s-a cicatrizat, duminica am facut o alergare usoara si voi incerca sa fiu apt pina joi (n.r. - miine)", spune Catalin Munteanu.

Radu Stefan, monitorizat de Juventus

Pe de alta parte, evolutiile spectaculoase ale lui Dinamo din acest sezon au crescut si cota jucatorilor din Stefan cel Mare. Considerat „noul Chivu", tinarul fundas al „ciinilor", Radu Stefan (19 ani), ar putea fi transferat de Juventus, potrivit presei italiene. Site-ul sports.it relateaza ca reprezentantii gruparii torineze au avut deja contacte cu oficialii bucuresteni, „care doresc doua milioane de euro in schimbul jucatorului, suma pe care gruparea piemonteza este dispusa sa o achite".

Rapid vrea sefia grupei

Confortul dinamovistilor, asigurat de victoria de debut contra lui Besiktas, nu se resimte si in Giulesti, acolo unde necesitatea victoriei apasa imperativ pe umerii jucatorilor. „Doar victoria conteaza. Sint trei puncte in joc de care avem mare nevoie. Nu stiu daca este un meci decisiv sau nu, dar important este sa cistigam", a punctat atacantul Viorel Moldovan. Chiar daca situatia calificarii in primavara europeana este departe de a fi clarificata pentru giulesteni, acestia vizeaza inclusiv clasarea pe primul loc al grupei. „Daca vom invinge contra cehilor, mergem la Atena (n.r. - pentru meciul cu Panathinaikos) pentru a cistiga grupa", sustine secretarul general Constantin Zotta, care crede ca accidentarea mijlocasului Costin Lazar nu este atit de grava incit sa-l faca indisponibil pentru meciul de miine.