Postul de secretar general pare a fi unul dintre cele mai ravnite in PSD. Mai multi pesedisti se gandesc sa il infrunte pe Miron Mitrea la Congresul din 10 decembrie. Printre acestia, senatorul Serban Nicolae. La congresul de anul trecut, in cu

Postul de secretar general pare a fi unul dintre cele mai ravnite in PSD. Mai multi pesedisti se gandesc sa il infrunte pe Miron Mitrea la Congresul din 10 decembrie. Printre acestia, senatorul Serban Nicolae.

La congresul de anul trecut, in cursa pentru ocuparea functiei de secretar general au intrat nu mai putin de cinci candidati. Miron Mitrea a castigat atunci detasat, invingandu-i cu 576 de voturi pe principalii sai contracandidati, Victor Ponta (votat de 469 de delegati) si Ecaterina Andronescu, favorita lui Ion Iliescu (apreciata cu 388 de voturi). Anul acesta, disputa se anunta a fi una la fel de aprinsa desi, pana la acest moment, sigura este doar candidatura lui Miron Mitrea. Sustinut de Mircea Geoana si acceptat de Grupul de la Cluj, Mitrea se va bate sa obtina un nou mandat, convins fiind ca, pana la momentul Congresului, va avea un contracandidat. In PSD au fost vehiculate in ultima vreme mai multe nume care s-ar incumeta sa candideze impotriva lui Mitrea, intre care si cel al clujeanului Vasile Dancu, desi aceasta varianta a cazut pana la urma. Insa un contracandidat ar putea veni din tabara lui Ion Iliescu. Senatorul Serban Nicolae, fost consilier al lui Iliescu la Palatul Cotroceni, ia in calcul posibilitatea de a candida pentru functia de secretar general.

CONTRACANDIDATI. ""Ma gandesc daca voi candida la aceasta functie"", ne-a declarat Nicolae, care nu a exclus din optiunile sale nici varianta unei candidaturi la sefia PSD (putin probabila, avand in vedere intrarea in cursa a lui Sorin Oprescu contra lui Mircea Geoana) si nici o alta pentru o functie de vicepresedinte. Senatorul spune ca se va hotari pana la sfarsitul lunii, avand in vedere ca termenul-limita de depunere a candidaturilor este 1 decembrie. Un alt nume pomenit in PSD ca ar ravni la postul de secretar general este cel al lui Victor Ponta. El spune ca nu s-a hotarat totusi pana la acest moment daca va intra in cursa pentru postul de secretar general sau pentru unul de vicepresedinte atata vreme cat nu stie care va fi formula structurii de conducere a partidului. ""Iau in calcul o candidatura la o functie de conducere daca va fi creata structura in care cred eu"", ne-a declarat Ponta, fara a ne lamuri insa despre ce structura este vorba.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.