PD, PC Si PRM au prezentat ieri, in sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, listele cu senatorii si deputatii desemnati pentru calitatea de membri cu drepturi depline ai Parlamentului European, in perioada 1 ianuarie 2007 si pina la alegerile europene. Grupul parlamentar al PD i-a desemnat pe senatorii Maria Petre si Radu Tarle si pe deputatii Roberta Alma Anastase, Marian Jean Marinescu si Monica Maria Iacob Ridzi.

Din partea grupului PC au fost desemnati senatorul Silvia Ciornei si deputatul Stefan Glavan, iar din partea grupului PRM, senatorii Eugen Mihaiescu, Viorica Moisiuc si deputatii Petre Popeanga, Daniela Buruiana Aprodu si Cristian Stanescu.

Presedintele Parlamentului European (PE), Josep Borrell Fontelles, a solicitat, pe 17 noiembrie, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei sa i se comunice, cit de curind posibil, numele si datele de contact - adresa postala si cea electronica - ale parlamentarilor romani desemnati pentru a participa la lucrarile PE. Listele respective urmeaza a fi validate de Birourile Permanente reunite in sedinta din 23 noiembrie.