La sfarsitul acestui sezon, unul dintre cei mai buni fundasi din lume, italianul Paolo Maldini, va pune capat unei cariere incredibile, inceputa in 1985 si construita in jurul unei singure echipe, AC Milan.

Nascut la 26 iunie 1968, Paolo Maldini are un palmares impresionant. A debutat la 16 ani in Serie A, intr-un meci cu Udinese, si de atunci a strans aproape 600 de aparitii in tricoul unui singur club, AC Milan. Cunoscut pentru calitatile sale defensive, influenta din teren si temperamentul calm, capitanul milanezilor se poate lauda cu sapte titluri de campion, patru trofee in Liga Campionilor, patru Supercupe ale Europei si doua Cupe Intercontinentale. In nationala Italiei a debutat in 1988, adunand 126 de selectii si sapte goluri si reusind sa obtina o medalie de bronz in 1990 si una de argint in 1994. Tot in 1994, Maldini a bifat un an de exceptie, el fiind desemnat de FIFA cel mai bun fotbalist din lume. Tatal lui Paolo, Cesare Maldini, a fost la randu-i capitanul lui AC Milan in anii a€™60.

NECAZURI SI VISURI. Din pacate, in ultima vreme, italianul se confrunta cu dese probleme medicale, care l-au si grabit, de altfel, sa ia decizia de a se retrage, desi isi dorea sa atinga 1.000 de meciuri sub culorile Milanului. ""Ambii genunchi imi fac probleme si imi este greu sa ma antrenez"", a spus Maldini, care nu poate concepe o viata sportiva cu motoarele la jumatate. Maldini isi doreste o retragere perfecta, cu inca o finala de Liga Campionilor. Acum 20 de ani, pe stadionul olimpic din Atena, AC Milan invingea Barcelona cu 4-0 in finala Cupei Campionilor. De aceea, fotbalistul viseaza la un adio ca la carte, inca o finala in Liga Campionilor, anul viitor, la 23 mai, tot la Atena.

Citeste si:

FAMILIE. Desi este unul dintre cei mai sexy jucatori italieni, Maldini nu este deloc un client al ziarelor de scandal, el preferand sa-si petreaca timpul liber alaturi de sotia sa, Adriana, si de cei doi copii, Christian si Daniel. Christian calca deja pe urmele tatalui sau, semnand un contract cu echipa de copii a clubului AC Milan, anul trecut, cand avea noua ani.

SI COSTACURTA SPUNE ADIO FOTBALULUI