BP Ford a cistigat sectiunea rezervata constructorilor in Campionatul Mondial de Raliuri.

Odata stabilit campionul mondial, in urma cu doua saptamini, lumea raliurilor a trecut la o abordare mai relaxata a finalului de sezon. Dupa incoronarea neoficiala a lui Sebastien Loeb, in joc mai ramasese titlul mondial al constructorilor, insa Kronos, echipa privata cu care se afla sub contract francezul, a dat de inteles ca nu prea e interesata de aceasta distinctie.

Pilotul din Alsacia a fost menajat in etapa programata weekendul trecut, in Noua Zeelanda, iar Xavier Pons si Dani Sordo nu s-au putut lupta de la egal la egal cu tandemul Marcus Grönholm/Mirko Hirvonen, de la BP Ford. In aceasta ordine au trecut linia de sosire pilotii constructorului american, „dubla" semnata in penultima etapa a sezonului insemnind totodata cistigarea titlului mondial la constructori. Este pentru prima oara in ultimii 27 de ani cind Ford cistiga titlul mondial, peste ultima coroana, cucerita in 1979, asternindu-se de mult praful.

La startul celui mai vechi raliu din emisfera sudica a fost prezent si septuplul campion mondial de motociclism Valentino Rossi, care a avut un parcurs foarte bun, terminind pe locul 11 intre cei 43 de piloti. Campionatul Mondial de Raliuri se incheie in primele zile ale lunii decembrie, cu Raliul Marii Britanii, ce va fi gazduit de Tara Galilor. Anul trecut, competitia a fost marcata de accidentul estonianului Markko Martin, ce a culminat cu decesul copilotului sau, Michael Park.