Comitetul Executiv a decis ieri ca amenda maxima pentru insulte si calomnii intre oamenii din fotbal sa fie de 200.000 RON.

Desi inainte de Comitetul executiv desfasurat ieri la Piatra Neamt se parea ca punctul principal al discutiilor va fi programul de iarna al campionatului, lucrurile au luat o turnura surprinzatoare in timpul discutiilor. Comitetul executiv a decis in primul rind marirea spectaculoasa a amenzilor pentru angajatii cluburilor de fotbal care vor face declaratii jignitoare la adresa altor oficiali. „Nu depunctam cluburile, pentru ca fotbalistii nu au nici o vina pentru ceea ce fac alti reprezentanti ai societatilor sportive", a spus Mircea Sandu imediat dupa sedinta.

Amenzile pleaca de la 10.000 si urca pina la 200.000 RON, in cazul oficialilor. „Am luat aceasta decizie dupa ce am avut acceptul conducatorilor de la 17 dintre cele 18 cluburi din prima liga", s-a justificat Sandu. Este foarte posibil ca Steaua sa se fi opus deciziei, deoarece Gigi Becali si Mihai Stoica sint doi dintre cei mai bogati la gura dintre oficialii din prima liga.

Liga nu se amina

Principalii sustinatori ai ideii de intrerupere a campionatului dupa etapa a 17-a au fost reprezentantii cluburilor bogate, Timisoara, Steaua, Dinamo, Otelul. Ieri, subiectul nici nu s-a luat in discutie la Piatra Neamt, urmind ca vacanta sa vina pentru fotbalisti la mijlocul lui decembrie.

Nasu’ cere ancheta Presedintele FRF a cerut unei firme de avocatura sa isi spuna punctul de vedere in cazul litigiului dintre FC National si jucatorii Srhoj si Abiodun, intrucit are semne de intrebare asupra deciziei Curtii de Arbitraj. „Daca se va demonstra ca au gresit, membrii acestei comisii vor fi inlocuiti", a spus Mircea Sandu. De asemenea, cei doi fotbalisti pot sa se adreseze Tribunalului sportiv sau instantelor civile.