Romania a jucat cu Rusia finala Cupei Mondiale din Danemarca.

Rusia si Romania au reeditat, aseara, finala Campionatului Mondial de handbal feminin de la Sankt Petersburg. Echipele antrenate de Gheorghe Tadici si Evgheni Trefilov si-au disputat, la Aarhus (Danemarca), trofeul celei de-a doua editii a Cupei Mondiale si cecul in valoare de 25.000 de euro care revenea cistigatoarei turneului.

Dupa 33-27 cu Polonia, 28-20 cu Suedia si 25-24 cu Danemarca in faza grupelor, Romania a facut o noua victima: Ucraina. Elevele cuplului Tadici-Musi s-au calificat, fara emotii, in ultimul act al Cupei Mondiale, dupa ce au dispus de ex-sovietice, cu 27-25 (14-11). In ciuda scorului extrem de strins, romancele au controlat partida pe parcursul celor 60 de minute. Pentru echipa noastra au marcat: Gilca (7), Cristina Varzaru (6), Adina Meirosu (4), Roxana Cherescu (2), Mihaela Tivadar (2), Ramona Meier (2), Melinda Geiger (1), Oana Manea (1), Valentina Elisei (1) si Valeria Bese (1). In cealalta semifinala, campioana mondiala, Rusia, a dispus, cu 32-28, de Danemarca. Conduse cu 11 minute inainte de final cu 24-26, rusoaicele au reusit sa revina, inscriind opt goluri si primind doar doua.

„Nu putem vorbi despre revansa la acest meci cu Rusia, atit timp cit este vorba despre un turneu amical. Mai mult, noua ne-au lipsit la acest turneu o serie de titulare", a declarat Gheorghe Tadici. La editia de anul trecut a Cupei Mondiale, in finala mica, Rusia a invins Romania cu 31-29, dupa ce fetele noastre au condus la pauza cu 18-15.

Ultima ora: Romania a pierdut finala Ca si la Campionatul Mondial de anul trecut, nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut, duminica, finala Cupei Mondiale de la Aarhus (Danemarca), in fata Rusiei. Scorul final a fost 28-29, dupa ce, la pauza, elevele lui Gheorghe Tadici au condus cu 15-13. In prima editie a Cupei Mondiale, disputata tot in Danemarca, in anul 2005, Romania a ocupat locul 4, fiind invinsa in finala mica, tot de Rusia, cu 31-29.