"Poli" Timisoara a castigat sambata seara, pe arena "Dan Paltinisanu", derby-ul din vest, 2-0 cu UTA Arad, prin golurile lui Plesan si Mansour. In fata unui stadion plin (la meci au fost peste 30.000 de spectatori), cele doua rivale au oferit un m
"Poli" Timisoara a castigat sambata seara, pe arena "Dan Paltinisanu", derby-ul din vest, 2-0 cu UTA Arad, prin golurile lui Plesan si Mansour. In fata unui stadion plin (la meci au fost peste 30.000 de spectatori), cele doua rivale au oferit un meci spectaculos, stricat insa de cateva decizii gresite de arbitraj.
Cea mai controversata faza a partidei a avut loc in minutul 16. La o faza confuza, S. Radoi a cazut in careu, dupa un duel cu Ad. Rusu, iar "centralul" A. Constantin l-a eliminat pe Val. Simion la semnalizarea asistentului O. Sovre. Desi vederea ii era blocata de Ad. Rusu, care-l avea in fata pe S. Radoi, Sovre a vazut o lovitura cu pumnul a aradeanului, dar l-a indicat ca faptas pe Simion, aflat la cativa metri de faza! Gafa a continuat cu decizia lui A. Constantin, care, dupa eliminare, a reluat jocul cu o minge de arbitru, desi regulamentar era sa acorde si penalty pentru "Poli"! De aici incolo, cu un om in plus, Timisoara a controlat meciul si a marcat de doua ori, in timp ce aradenii au avut o perioada foarta buna in primele 15 minute din repriza secunda. Presedintele lui "Poli" a apreciat ca arbitrii au viciat rezultatul, in ciuda faptului ca echipa timisoreana a castigat cu 2-0 si a jucat in superioritate numerica din minutul 16. "Nu inteleg de ce nu s-a acordat penalty la faza in care a fost eliminat jucatorul de la UTA. Asa ni se intampla noua, nu avem noroc sa primim penalty-uri. Echipa este pe drumul cel bun, se apropie de ceea ce imi doresc eu. Consider ca meciul de la Vaslui, din etapa urmatoare, este foarte important", a spus Iancu. De partea cealalta, Sandu Ion, unul dintre actionarii de la UTA Arad, a acuzat si el arbitrajul, considerand ca rezultatul a fost viciat. "Putea fi un meci frumos daca jucam 11 contra 11. Nu am inteles de ce l-au eliminat pe Simion! Vom cere socoteala arbitrilor", a spus oficialul aradean. Plesan, autorul primului gol al lui "Poli", a declarat ca "este cea mai mare bucurie pentru un fotbalist sa joace pe un stadion plin si sa marcheze", in timp ce Alexa, desemnat capitan al timisorenilor, a declarat ca echipa sa a castigat datorita sustinerii celor aproximativ 30.000 de suporteri. "Este adevarat ca un meci Timisoara - UTA poate rivaliza cu Steaua - Dinamo. Suporterii ne-au impins de la spate, ne bucuram de victorie. Trebuie insa sa fim in continuare modesti, sa jucam bine si sa tratam fiecare meci cu seriozitate", a spus Alexa. In schimb, aradenii regreta ca nu au putut sa le ofere fanilor un rezultat bun.
"In cazul in care am fi jucat 11 contra 11, altul ar fi fost rezultatul. Sunt multumit de daruirea jucatorilor mei, dar imi pare rau pentru suporteri ca nu au vazut alt meci", a spus antrenorul Marius Lacatus, completat de Mara, care a precizat ca ii pare rau pentru fanii aradeni prezenti la meci. Valentin Simion a precizat ca spera sa i se ridice suspendarea, deoarece nu el a fost cel care a faultat: "Imi pare rau ca s-a intamplat asta, alta ar fi fost soarta meciului daca nu eram eliminat".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.