Bugetul UE, un buget multianual, e calculat pe o perioada de sapte ani. Contributia Romaniei, estimata la bugetul Uniunii, va fi pe intreaga perioada aproximativ 8,1 miliarde de euro, ca sa avem o imagine mai clara asupra a ce vom primi de la UE si c
Bugetul UE, un buget multianual, e calculat pe o perioada de sapte ani. Contributia Romaniei, estimata la bugetul Uniunii, va fi pe intreaga perioada aproximativ 8,1 miliarde de euro, ca sa avem o imagine mai clara asupra a ce vom primi de la UE si ce vom da, dar asa cum bine s-a spus, ceea ce primim de la UE nu primim, cu cateva exceptii, nu primim direct la buget aceste sume, ci ele vor fi cheltuite in anumite conditii, extrem de stricte. Conditiile presupun mai multe lucruri: in primul rand, existenta unui cadru institutional extrem de complex, cu nenumarate institutii si cu foarte multe persoane, foarte bine pregatite si capabile sa indeplineasca foarte strict niste reguli foarte dure, in special in ceea ce priveste respectarea unor proceduri financiare. (...) Reamintesc ca, la prima vizita pe care am facut-o in Portugalia, i-am intrebat: <<spuneti-mi si mie, unde au fost alocati banii comunitari?>>. Mi-au raspuns exact cum v-am raspuns eu: "e mai simplu sa va spunem unde nu au fost alocati".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.