Adunarea Generala ONU a decis cu 156 de voturi pentru 7 voturi contra si 6 abtineri sa trimita in Gaza o echipa de anchetatori ai incidentului de la Beit Hanun, din 8 noiembrie 2006, soldat cu moartea a 19 civili si ranirea a catorva zeci de palestin
Adunarea Generala ONU a decis cu 156 de voturi pentru 7 voturi contra si 6 abtineri sa trimita in Gaza o echipa de anchetatori ai incidentului de la Beit Hanun, din 8 noiembrie 2006, soldat cu moartea a 19 civili si ranirea a catorva zeci de palestinieni. Responsabili israelieni apreciaza ca relatiile Israel-ONU s-au deteriorat si acuza Franta de sprijinirea islamismului terorist. "Daca un oras francez ar fi fost bombardat de dincolo de granita, ati fi trimis flori celor care va bombardau?", i-a intrebat ambasadorul israelian pe reprezentantii diplomatiei franceze. Ambasadorul israelian a parasit demonstrativ aula ONU, protestand impotriva hotararii Adunarii Generale. Fara colaborarea autoritatilor israeliene e greu de crezut ca o echipa ONU va putea face cercetari la Beit Hanun.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.