Primele abonamente sub forma de carduri electronice vor putea fi folosite in maximum o saptamina pe liniile de metrou.

Noile abonamente unice pentru calatoriile cu metroul sau cu mijloacele de transport in comun de suprafata vor fi sub forma de carduri electronice reincarcabile. "Este vorba despre o cartela pe care bucurestenii o vor putea folosi atit la metrou, cit si la troleibuze, autobuze sau tramvaie. Cartelele vor putea fi cumparate si reincarcate de la casele de bilete, iar pretul unei calatorii va fi aproximativ acelasi", a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei. Noul sistem automat de taxare a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun a fost testat, simbata, de edilii Capitalei.

Biletele dispar pina in 2008

Noul sistem va fi introdus pe liniile de metrou in maximum o saptamina, potrivit viceprimarului Razvan Murgeanu. Incepind cu luna decembrie, sistemul unic de taxare electronic va fi introdus si pe liniile 312, 313 si 381. La casele de bilete se vor pune in vinzare noile cartele, insa numai sub forma unor abonamente lunare generale, pentru o linie sau doua ale regiei de transport.

Tichetele electronice care vor inlocui biletele vor fi emise abia de la jumatatea anului viitor. Potrivit edililor Capitalei, noul sistem va inlocui complet actualele compostoare abia din 2008. Municipalitatea a investit in acest proiect peste 12 milioane de euro.