Comitetul Executiv al PNL ar putea sa decida saptamana aceasta retragerea sprijinului politic pentru ministrul Gheorghe Flutur si, implicit, sa-i ceara demisia din Guvern. Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, este unul dintre cei care vor solic
Comitetul Executiv al PNL ar putea sa decida saptamana aceasta retragerea sprijinului politic pentru ministrul Gheorghe Flutur si, implicit, sa-i ceara demisia din Guvern. Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, este unul dintre cei care vor solicita o asemenea masura. Sedinta CEx trebuia sa aiba loc azi, dar a fost amanata din pricina sedintei de Guvern.

O alta varianta luata in calcul de liberali este revocarea ministrului Agriculturii, dar pentru asta este nevoie de acordul presedintelui Traian Basescu, acord pe care liberalii intuiesc ca nu il vor avea. In Comitetul Executiv exista insa voci care spun ca Flutur ar trebui pastrat in functie, pentru a nu se lasa impresia ca tensiunile din partid sunt transferate in Executiv. Cativa liberali, in frunte cu senatorul Paul Pacuraru, consilierul politic al presedintelui PNL, incearca sa il convinga pe Tariceanu ca expulzarea lui Flutur ar putea da ocazia PD sa invoce o criza guvernamentala, ce ar putea duce la iesirea democratilor din Executiv. Liberalii nu vor merge insa pana la excluderea din partid a grupului Flutur, in schimb, ieri, Tariceanu i-a invitat sa paraseasca partidul si sa treaca la PD. Intre timp, inca trei deputati PNL - Romica Andreica, Mircea Cosea si Dorinel Ursarescu - au aderat la Apelul lui Flutur pentru unitatea PNL.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.