Regizorul francez Benoit Vitse, care a pus in scena, la Iasi, controversatul spectacol „Evanghelistii", este la un pas de a-si pierde functia de director la Ateneul Tatarasi. Primaria Iasi, in subordinea careia se afla Ateneul, a scos la concurs postul de director, pe motiv ca Benoit Vitse nu a intocmit un proiect de management. „Din moment ce Vitse nu a inaintat la timp proiectul, desi era obligat sa o faca, postul sau devine vacant si va fi scos la concurs", a declarat purtatorul de cuvint al Primariei Iasi, Andrei Trofor, citat de MEDIAFAX.

In replica, Benoit Vitse afirma ca a depus cu intirziere proiectul, pentru ca a fost plecat in strainatate. Totodata, a mai adaugat el, unele cerinte i s-au parut absurde: „Mi s-a cerut sa estimez citi spectatori vom avea pina in 2009 si cum vor fi primite spectacolele mele. Le-am spus ca nu sint astrolog".

Vitse a regizat mai multe spectacole care au atras critici din partea Bisericii. Cel mai cunoscut exemplu este piesa „Evanghelistii", de Alina Mungiu-Pippidi. In momentul in care postul sau e scos la concurs, Vitse pregateste o noua piesa controversata: „Hai sa facem sex", de Valentin Krasnogorov.