Precizarile presedintelui USR fata de proiectul „Cotidianului" au impartit cititorii de pe site-ul nostru, din nou, in tabere.

O buna parte dintre cei care au comentat replica lui Nicolae Manolescu au subscris la ideile acestuia. Astfel, unul dintre cititori e de parere ca „acuzarea arbitrara are ca fundament manipularea, reaua-credinta, amestecul valorilor, al resentimentelor, perspectiva deformatoare, exagerarea emotionala, adica tot ceea ce poate fi mai neprincipial, mai amoral si mai pagubos. Pentru o societate care abia se pune pe picioare, a reinvia pofta de cafteala in piata mare, a miza pe placerea primara a lapidarii, a instigarii unora impotriva altora, este in afara oricarui argument. Proiecte ilare, anti-bun-simt si antisociale, la urma urmei, ca si cele «cotidiene» vor ramine utile ca material de studiu pentru derapajele democratice ale media dintr-o perioada tulbure, dominata de suspiciune si de incaierari lipsite de fair play". Nu toti cititorii au apreciat pozitia lui Nicolae Manolescu. Cineva spune: „Ei, na! Asta-i buna! Daca sint atit de valorosi nu trebuie sa le fie frica de «judecata prostimii», dupa cum considera «elita» ca sint vocile oamenilor simpli, ne-membri ale unor importante uniuni. Poate daca ar iesi mai des din «turnul de fildes» ar reactiona mai bine la critici altfel sincere - cred eu - si ar veni cu contraargumente serioase, nu cu replici ofuscate. Asteptam replici sustinute cu argumente, nu cu orgolii ranite". In acelasi sens, un alt cititor scrie ca „argumentul domnului Manolescu ca in orice alta tara civilizata nu ar exista asa ceva e nul, pentru ca Romania nu e in cazul asta. A trait aproape 50 de ani de dictatura comunista si e inca foarte marcata de asta".

Reamintim ca votul pentru sectiunile care alcatuiesc acest proiect continua pe editia electronica a ziarului nostru.

Voteaza membrii Generatiei Expirate Neagu Djuvara denunta "Generatia Expirata" Traian Ungureanu, despre Romania care a produs Generatia Expirata Plesu si Liiceanu despre Generatia Expirata