Opozitia bulgara a denuntat o musamalizare dupa ce autoritatile de la Sofia au anuntat moartea directorului departamentului Arhive si Dosare Secrete al Serviciului National de Informatii din Bulgaria. Parlamentarii de opozitie au cerut ieri o explica
Opozitia bulgara a denuntat o musamalizare dupa ce autoritatile de la Sofia au anuntat moartea directorului departamentului Arhive si Dosare Secrete al Serviciului National de Informatii din Bulgaria. Parlamentarii de opozitie au cerut ieri o explicatie pentru intarzierea cu care a fost anuntata moartea lui Bojidar Doicev si au acuzat serviciile secrete de musamalizarea cazului, transmite Reuters.


Desi procurorii de la Sofia suspecteaza ca Doicev s-a sinucis miercuri mai degraba din motive personale decat profesionale, opozitia banuieste ca serviciile secrete au musamalizat cazul. Fostele servicii secrete bulgare au avut una dintre cele mai cunoscute retele de spionaj din timpul razboiului rece. Reteaua a fost implicata in comploturi precum tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea sau asasinarea lui Gheorghi Markov, la Londra, cu ajutorul unei umbrele otravite. Partidul Democratii pentru o Bulgarie Puternica (de dreapta) i-a cerut presedintelui Gheorghi Parvanov sa-l demita pe seful serviciilor de informatii. Dupa prabusirea comunismului, Bulgaria a ezitat sa faca publice faptele agentilor secreti si ale informatorilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.