Firma Plusfood din Agigea, condusa de Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, este singurul producator de carne de pui din judetul Constanta care indeplineste cerintele de igiena impuse de Uniunea Europeana si va putea exporta pe pia
Firma Plusfood din Agigea, condusa de Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, este singurul producator de carne de pui din judetul Constanta care indeplineste cerintele de igiena impuse de Uniunea Europeana si va putea exporta pe piata comunitara.
Plusfood SRL este filiala romaneasca a companiei olandeze PlusFood Groep BV, care mai detine unitati de procesare in Olanda si Marea Britanie. Mircea Basescu este manager general de la infiintarea firmei, in 2002. Unitatea functioneaza in fosta Zona Libera Constanta Sud - Agigea. Directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare Constanta, Gheorghe Dinca, a declarat, citat de Mediafax, ca firma este singura din judet care indeplineste conditiile impuse de Uniunea Europeana privind standardele de igiena. Mircea Basescu a declarat ca produsele sunt destinate in principal exportului pentru piata europeana, dar se vand si in doua lanturi de supermarketuri. Compania are 105 salariati. Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 9,3 milioane de lei si un profit net de 1,47 milioane de lei. In judetul Constanta mai exista doua firme care proceseaza carne de pasare si un abator, aflat in modernizare. (B.C.G)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.