Aproximativ o suta de "angajati si vizitatori" prezenti intr-un local al Ministerului Invatamantului superior din Irak au fost rapiti ieri, la Bagdad, de catre un grup de barbati inarmati purtand uniforme ale comandourilor politiei irakiene, a anunta
Aproximativ o suta de "angajati si vizitatori" prezenti intr-un local al Ministerului Invatamantului superior din Irak au fost rapiti ieri, la Bagdad, de catre un grup de barbati inarmati purtand uniforme ale comandourilor politiei irakiene, a anuntat ministrul de Resort, Abed Diab al-Oujaili pe postul public de televiziune Iraqia.
Abed Diab al-Oujaili a solicitat, in context, incetarea cursurilor universitatii din Bagdad. "Nu avem alta optiune decat sa oprim cursurile, in orice caz la Bagdad, pana cand se va face lumina in legatura cu ceea ce tocmai s-a produs. Nu suntem dispusi sa mai pierdem profesori, chiar daca mii de politisti sunt deplasati la Bagdad", a spus el.
Pe de alta parte, trei dintre irakienii rapiti ieri dimineata din cladirea Ministerului invatamantului superior din Bagdad au fost eliberati in apropierea unui spital din centrul capitalei irakiene, a declarat o sursa medicala, citata de agentiile internationle de presa.
"Un vehicul a depus cele trei persoane in spatele spitalului al-Kindi. Aveau ochii legati si erau in stare de soc Nu aveau bani, dar erau teferi", a declarat sursa, sub acoperirea anonimatului.
Aceasta rapire colectiva s-a produs in timp ce cateva zeci de mii de politisti si militari americani au fost deplasati la Bagdad intr-o incercare de securizare a capitalei irakiene - prada a violentelor confesionale care au facut mii de morti de la inceputul anului.
Rapirile colective, cel mai adesea cu caracter confesional, sunt frecvente in Irak. Comunitatea sunita denunta de multa vreme responsabilitatea escadroanelor siite ale mortii, care actioneaza in umbra fortelor de securitate. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.