Hamas si Fatah sint aproape de obtinerea unui acord in formarea guvernului de uniune nationala. Se pare chiar ca factiunile au cazut de acord asupra persoanei care ar urma sa devina noul premier palestinian: acesta ar fi Mohammad Shbair, profesor uni
Hamas si Fatah sint aproape de obtinerea unui acord in formarea guvernului de uniune nationala. Se pare chiar ca factiunile au cazut de acord asupra persoanei care ar urma sa devina noul premier palestinian: acesta ar fi Mohammad Shbair, profesor universitar scolit in Statele Unite. Shbair, in virsta de 60 de ani, este un apropiat al gruparii Hamas, aflata in prezent la guvernare, dar nu este membru al acesteia. Palestinienii spera ca un guvern de uniune nationala va pune capat blocadei impuse de Occident in furnizarea de ajutoare, la venirea la putere a Hamasului, care urmareste distrugerea Occidentului.

Ca urmare a blocadei, 165.000 de functionari palestinieni nu si-au primit salariile din aprilie. Hamas a anuntat totusi ca noul guvern nu va recunoaste Israelul. (L.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.