Procesatorii de carne de porc au solicitat Ministerului Agriculturii sa propuna autoritatilor de la Bruxelles ca unitatile care folosesc materie prima importata din state in care nu exista focare de pesta porcina sa poata exporta produsele pe piata c
Procesatorii de carne de porc au solicitat Ministerului Agriculturii sa propuna autoritatilor de la Bruxelles ca unitatile care folosesc materie prima importata din state in care nu exista focare de pesta porcina sa poata exporta produsele pe piata comunitara, informeaza Mediafax.
"Noi am cerut si Ministerului Agriculturii si autoritatii veterinare sa solicite Comisiei Europene aprobarea unui sistem de lucru de tip Lohn, a declarat directorul Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Mihai Visan. Procesatorii de carne se confrunta cu problema materiei prime, care provine mai ales din import, potrivit lui Visan. "Romania este un importator net pe majoritatea speciilor - carne de vita, porc si pasare. Problema principala este carnea de porc, pe acest segment procesatorii fiind in continuare dependenti de importuri", a adaugat directorul ARC. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.