Legea care permitea fostilor chiriasi, actuali proprietari ai caselor nationalizate, vanzarea inainte de termen a imobilelor, precum si cumpararea terenurilor adiacente, a fost respinsa ieri de deputati, in urma solicitarii de reexaminare trimise de
Legea care permitea fostilor chiriasi, actuali proprietari ai caselor nationalizate, vanzarea inainte de termen a imobilelor, precum si cumpararea terenurilor adiacente, a fost respinsa ieri de deputati, in urma solicitarii de reexaminare trimise de presedintele Traian Basescu. Propunerea legislativa a lui Petru Calian (PC) prevedea ca proprietarii de locuinte cumparate in baza Legii 112 vor putea sa le vanda fara a mai astepta termenul de 10 ani si pot, de asemenea, sa achizitioneze si eventualele terenuri aferente. Propunerea legislativa a fost respinsa initial de Senat, insa a fost adoptata de Camera decizionala. Ulterior, presedintele Basescu a depus o cerere de reexaminare in care amintea cele doua puncte nevralgice: prevederea expresa ca fostii chiriasi sa poata cumpara terenurile aferente imobilelor in acelasi mod ca si apartamentele in care locuiesc si eliminarea interdictiei instrainarii, pe o perioada de zece ani, a apartamentelor dobandite de fostii chiariasi. Seful statului spune in cererea de reexaminare ca initiativa nu specifica cine si cum stabileste pretul terenurilor. O alta neclaritate se refera la posibilitatea ca instantele sa pronunte solutii care ar complica si mai mult lucrurile in ceea ce priveste revendicarile numai cu privire la terenuri. De asemenea, Traian Basescu afirma in cerere ca interdictia de zece ani este deosebit de importanta in economia legii. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.