Tentativa de corupere? Unul dintre masorii reprezentativei Bulgariei din 1991 acuza FRF ca a incercat, fara succes, cumpararea meciului la capatul caruia ""tricolorii"" au ratat calificarea la CE din Suedia 1992.
Catalogata de multa vreme drept o intalnire cel putin ciudata, partida dintre reprezentativele Bulgariei si Romaniei, disputata la Sofia in toamna lui 1991, scor 1-1, continua sa provoace discutii chiar si dupa 15 ani.
ISTORIE. In acel meci, nationala Romaniei avea nevoie de o victorie, dar trebuia sa marcheze cel putin doua goluri, intrucat ""tricolorii"" fusesera singura echipa care primise gol de la modesta reprezentativa a statului San Marino. La scorul de 0-0, Gica Hagi a ratat o lovitura de la 11 metri, dar eroarea ""Regelui"" avea sa fie corectata de craioveanul Adrian Popescu, acesta aducand Romania in avantaj la pauza.
La numai zece minute de la reluare insa, fosta Gheata de Bronz a Europei, Nasko Sirakov, a egalat, acesta ramanand si scorul final. Potrivit lui Hristo Zaprianov, masor in 1991 al nationalei Bulgariei, FRF ar fi incercat sa cumpere acel meci, dar pana la urma aranjamentul nu s-a mai facut.
""A fost un meci de care nu as vrea sa imi mai aduc aminte, insa nu reusesc sa il uit. Multi jucatori de-ai nostri erau convinsi ca bulgarii nu ne vor pune probleme. Eu ma ocupam doar de echipa, nu am stiut ce au facut oficialii. Imi amintesc insa modul foarte determinat in care au jucat bulgarii. Daca acestia au primit bani, au primit de la scotieni"", a rememorat Mircea Radulescu, selectionerul de atunci al reprezentativei Romaniei. SUPARARE