Dupa doi ani de disensiuni, Consiliul National Secuiesc (CNS) si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au decis sa stranga randurile si sa cada la pace, pentru a prezenta in Parlamentul European o solicitare comuna privind autono
Dupa doi ani de disensiuni, Consiliul National Secuiesc (CNS) si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au decis sa stranga randurile si sa cada la pace, pentru a prezenta in Parlamentul European o solicitare comuna privind autonomia Tinutului Secuiesc. Liderii celor doua formatiuni au convenit, sambata, la Targu Mures, ca pana in luna decembrie sa finalizeze o lista comuna de obiective referitoare la autonomia teritoriala, care sa fie prezentata in PE. Presedintele CNS Fodor Imre a subliniat importanta prezentarii in comun a solicitarilor celor doua organizatii privind autonomia maghiarilor din Ardeal. "Aceste solicitari nu au fost prezentate organizat, nu au fost conciliate si asta urmeaza sa se faca pana in decembrie, ca o solicitare comuna a tuturor organizatiilor si a bisericilor maghiare din Transilvania", a spus Fodor, potrivit Mediafax. Birourile Permanente ale CNS si CNMT intrunite sambata au mai decis sa solicite sprijinul UDMR pentru organizarea referendumurilor pe tema autonomiei, stabilind ca data acestora sa fie decisa tot in decembrie. "Este deplina intelegere in aceasta cauza, intre CNS si CNMT. Solicitam si UDMR sa sprijine aceste referendum-uri", a subliniat Lazslo Tokes, presedintele CNMT. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.