INFORMAREA PUBLICULUI ASUPRA MODALITATII DE INTERPRETARE PLAY-BACK DE CATRE ARTISTI Legea nr. 298/2006 reglementeaza obligativitatea si modalitatile prin care publicul spectator, telespectator sau radioascultator trebuie informat asupra modalitati
INFORMAREA PUBLICULUI ASUPRA MODALITATII DE INTERPRETARE PLAY-BACK DE CATRE ARTISTI Legea nr. 298/2006 reglementeaza obligativitatea si modalitatile prin care publicul spectator, telespectator sau radioascultator trebuie informat asupra modalitatii de interpretare play-back de catre artistii interpreti vocali in timpul spectacolelor sau concertelor. Obligatia de a informa publicul spectator asupra modalitatii de interpretare play-back de catre artistii interpreti vocali revine producatorilor, organizatorilor ori prezentatorilor spectacolelor muzicale sau concertelor, dupa caz. Aceasta obligatie se refera la informarea publicului spectator, telespectator sau radioascultator, atat prin mijloacele de publicitate si promovare, cat si direct de prezentatorii spectacolelor ori emisiunilor. MODALITATI. Informarea publicului spectator, telespectator sau radioascultator se realizeaza dupa cum urmeaza: a) prin tiparirea pe afisele de prezentare a spectacolelor sau concertelor, langa numele artistilor interpreti vocali sau langa denumirea formatiilor muzicale in care evolueaza artistii interpreti vocali, a cuvintelor ""play-back""; b) prin anuntarea de catre prezentatorii spectacolelor sau concertelor, in fata publicului, a modalitatii de interpretare play-back; c) in cazul emisiunilor de televiziune, specificatia ""play-back"" va fi reprodusa langa numele artistilor interpreti vocali sau langa denumirea formatiilor muzicale in care evolueaza artistii interpreti vocali, atunci cand acestea sunt subtitrate pe ecran, sau, dupa caz, de prezentatorii de concerte, spectacole ori emisiuni realizate in studio, preluate in direct sau inregistrate si difuzate ulterior; d) in cazul emisiunilor care sunt realizate in studiourile de radio sau sunt transmise in direct, anuntarea modalitatii de interpretare play-back se face de prezentatorul transmisiunii sau emisiunii. CONTRAVENTIE. Incalcarea dispozitiilor acestei legi de catre producatori, organizatori sau, dupa caz, prezentatori se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON). Incalcarea, in mod repetat, a dispozitiilor legii de catre producatori, organizatori sau, dupa caz, prezentatori se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 8.000 lei (RON) la 15.000 lei (RON). Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, precum si de persoane imputernicite in acest sens prin ordin al ministrului Culturii si Cultelor.
Sumele incasate se constituie ca venit in bugetul Fondului cultural national. Stefanica, Dutu & Asociatii
societate de avocati


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.