Jucatorul Fiorentinei a avut ieri botezul fetitei si ar fi ajuns in cantonamentul pentru amicalul cu Spania de miercuri (ora 23.00, TVR 1) abia luni seara.

Chiar daca urmatorul meci al nationalei in preliminariile Campionatului European din 2008 va fi la sfirsitul lui martie, contra Olandei, selectionerul Victor Piturca pregateste amicalul de miercuri din compania Spaniei cu zelul caracteristic. Dupa episodul „Dorinel Munteanu", care n-a mai fost selectionat pentru meciul cu Albania pentru ca nu s-a prezentat pentru partida cu Bulgaria din cauza decesului socrului sau, Piturca si-a aplicat regulile scortoase si in cazul lui Adrian Mutu. Selectionerul a renuntat la atacantul Fiorentinei, in pofida formei excelente din ultimul timp - simbata a inscris primul gol al echipei sale in victoria cu 3-1 asupra Atalantei Bergamo -, din cauza ca Mutu ar fi ajuns in cantonament prea tirziu. Atacantul Fiorentinei si-a botezat ieri-seara fiica, Adriana, si nu putea sa se alature lotului de la Cadiz decit luni seara, ceea ce n-a fost pe gustul selectionerului. „I-am zis mai bine sa nu mai vina decit sa fie obosit de pe drum, sa stea acasa", a argumentat Piturca decizia de a renunta la Mutu. In absenta liderului nationalei, in avanposturi au fost selectionati fostul rapidist Daniel Niculae - chiar daca nu este intotdeauna titular la Auxerre -, dinamovistul Claudiu Niculescu, stelistul Nicolae Dica si jucatorul lui Sahtior Donetk Ciprian Marica.

Rezervele autohtone sint bune

Tributar principiilor privind aducerea „sub tricolor" exclusiv a jucatorilor care evolueaza titulari la echipele de club, care functioneaza exemplar in cazul lui Ogararu, Victor Piturca a facut insa citeva exceptii pentru amicalul de miercuri de la Cadiz. In linia mediana, selectionerul a apelat din nou la stelistul Ovidiu Petre, pe care Cosmin Olaroiu nu-l include in primul „11", dar si la Marius Maldarasanu, jucator recent refacut dupa o lunga accidentare. Cel mai experimentat jucator giulestean nu a prea evoluat in ultima vreme, fiind rezerva in doua dintre precedentele trei meciuri, iar in unul nu a evoluat deloc. Pe de alta parte, Victor Piturca le da in continuare credit tinerilor, convocindu-l si de aceasta data pe fundasul lui Dinamo, Radu Stefan.

Aragones a renuntat la vedete

De cealalta parte, meciul cu Romania a dat nastere unei revolutii, potrivit presei iberice, in nationala Spaniei. Selectionerul Luis Aragones a intocmit un lot inedit, fara Raul, Reyes Fernando Torres sau Puyol, ultimul neselectionat din cauza ca va fi suspendat la meciul pe care ibericii il vor disputa in compania Danemarcei. In schimb, noutatile selectionerului vor fi Angel, Arizmendi, Lopo si Silva, de punctat fiind si revenirile lui Javi Navarro, Morientes si Senna. Cu toate acestea, internationalul roman de la Celta Vigo, Gabi Tamas, considera ca partida contra spaniolilor va fi una extrem de dificila, chiar si fara vedetele scoase din schema de Aragones. „Va fi o partida extrem de dificila, deoarece Spania este o echipa mare. Coechipierii mei de la Celta Angel si Borja Oubina sint doi jucatori valorosi, care intrunesc toate calitatile si merita sa fie in nationala Spaniei", a declarat pentru presa spaniola fundasul roman, care se va alatura astazi lotului, direct in cantonamentul din Cadiz, asemeni majoritatii stranierilor din lotul lui Victor Piturca.