Emil Boc nu este singurul din familie care se ocupa de politica: Ioan, fratele sau mai mare, este liderul organizatiei PSD din comuna clujeana Rachitele.

Botezat din greseala de Anca Boagiu „Traian Boc", presedintele PD a dezvaluit ca intr-adevar are un frate care se numeste astfel. Traian Boc este insa doar unul dintre fratii liderului PD. „Cel mai mare dintre noi este Ioan, care este membru PSD, consi-lier local, are o brutarie in Rachitele si anul acesta a reusit, impreuna cu familia, sa deschida acolo si o pensiune, care se numeste Maria.

Urmatorul frate este Gheorghe, inginer horticultor, care locuieste in judetul Arad, iar al treilea este Traian (subinginer minier - n.r.). Urmez eu, iar Emil este cel mai mic dintre noi", povesteste Dorina Kudor, singura sora din familie.

Familie numeroasa

Fratele cel mare, Ioan, spune ca politica nu are nimic de-a face cu relatiile de familie: „Eu am intrat in PSD in 1994, asa erau vremurile atunci, dar am ramas, nu am schimbat partidele. Emil a inceput politica de la nivel mai mare, nu ca mine, care sint simplu consilier la comuna. Oricum, noi acasa nu discutam politica atunci cind ne intilnim. Mai povestim, asa, prieteneste, dar pentru el nu e nici o problema ca eu sint la PSD".

„Sintem o familie mare, dar rareori ne adunam toti la un loc. Cind se intimpla, sintem cite 22 la masa, cu nepoti si stranepoti. Noi toti il sustinem sufleteste pe Emil, in cariera lui, dar nu ne implicam. Nu am beneficiat in nici un fel de pozitia lui politica, mai degraba am avut de tras de pe urma ei", mai spune sora mai mare a lui Boc.