Nu vor exista restrictii din partea Poloniei pentru forta de munca din Romania, a declarat, ieri, la Varsovia, ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, dupa intrevederile oficiale cu omologul sau polonez, Anna Fotyga, cu presedintele Lech
Nu vor exista restrictii din partea Poloniei pentru forta de munca din Romania, a declarat, ieri, la Varsovia, ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, dupa intrevederile oficiale cu omologul sau polonez, Anna Fotyga, cu presedintele Lech Kaczynski, cu premierul Jarolaw Kaczynski si cu Maresalul Seimului, Marek Jurek. Decizia Varsoviei de a permite accesul romanilor pe piata fortei de munca din aceasta tara, dupa momentul aderarii, la 1 ianuarie 2007, a fost luata ca urmare a faptului ca Polonia, ca membru recent al blocului comunitar, intelege care sunt urmarile politice ale impunerii unor restrictii, a precizat Ungureanu. Discutiile purtate cu responsabilii polonezi au fost axate pe problematica europeana, dar si pe unele subiecte internationale, de pe agenda discutiilor nelipsind chestiunea Republicii Moldova si a conflictelor inghetate, cu accent pe situatia conflictului transnistrean. Ungureanu a vizitat si Institutul Cultural Roman, care a fost deschis oficial pe 9 noiembrie. Polonia aniverseaza maine Ziua nationala. ZIUA va publica luni un interviu in exclusivitate cu ambasadorul Poloniei in Romania, ES Jacek Paliszewski.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.