Tehnicianul resitean sustine ca acesta a fost unul dintre motivele demisiei sale.

Dupa mai bine de sase luni, Francisc Vastag rupe tacerea, dezvaluind unul dintre motivele pentru care a decis sa paraseasca lotul olimpic masculin de box. Daca la sfirsitul lunii aprilie, presedintele FRB, Rudel Obreja, lega hotarirea lui Vastag de actele de indisciplina ale unor componenti ai echipei nationale, tehnicianul il contrazice: „Introducerea meciurilor de box pe afisele galelor de K1 a reprezentat unul dintre motivele care m-au determinat sa plec. Boxul este box, iar K1 este un spectacol. Rudel nu era rau intentionat. El mi-a explicat ca face acest lucru pentru mediatizarea boxului profesionist. Eu insa am o opinie diferita. O luam cu inceputul si, in timp, cind apareau rezultatele, venea si mediatizarea. Nu am fost de acord sa dau una pe alta".Educatie inaintea pumnilor

Desi recunoaste ca elevii sai i-au cam dat bataie de cap, Vastag spune ca nu din cauza lor a decis sa se retraga de la echipa nationala: „La lot sint multi baieti talentati, dar, din nefericire, nu prea sint constienti de munca pe care trebuie sa o depuna pentru a ajunge in virful performantei. Trebuie sa fie mai seriosi atit in ce priveste viata extrasportiva, cit si antrenamentele. Cit am fost la lot, eram nevoit sa-i imping mereu de la spate sa munceasca. S-au schimbat generatiile. Trebuie sa avem grija de educatia pugilistilor inca de la nivelul cluburilor".

Revine fara masina

Scoaterea masinii de punctaj din boxul amator l-ar putea aduce inapoi la lotul national pe Francisc Vastag. „Deocamdata, pina nu se schimba unele lucruri in lumea boxului, nu ma intorc. Am vorbit cu Rudel, care mi-a dat o veste mare. Am aflat ca am scapat de pakistanezul Anwar Chowdry, care incurca mult boxul. Am inteles ca noul presedinte al AIBA, taiwanezul Ching Kuo Wu, vrea sa scoata masina de punctaj, care ne deruta chiar si pe noi, antrenorii. Disparitia ei va distruge mafia din boxul mondial amator. Cind se va intimpla asta, poate ca ma voi intoarce la lot", a spus Vastag, care nu a putut ramine departe de lumea boxului. El s-a intors la clubul la care si-a inceput cariera de pugilist, CSM Resita.

Gheorghe facea „mici gainarii"

Drama prin care trece medaliatul cu bronz la Olimpiada de la Atena, Ionut Gheorghe, nu l-a lasat insensibil pe Vastag. Aflat la volanul autoturismului personal, pugilistul a fost autorul unui grav accident rutier, soldat cu doi morti. „Ionut nu este baiat rau, anturajul l-a schimbat. De nenumarate ori, ne certam cu el, incercind sa-l aducem pe linia de plutire. Nu facea lucruri grave, ci mici gainarii. Dar din lucrurile marunte apar probleme grave. Si uite ca aici s-a ajuns", a afirmat Vastag.