Primarul din Tg.-Jiu explica plata de la buget prin faptul ca administratia

locala este actionar la Pandurii.

Chiar daca, exceptind investitiile in infrastructura aflata in proprietatea autoritatilor locale, Legea administratiei publice locale interzice subventionarea cluburilor de fotbal, Consiliul Local Municipal Tirgu-Jiu a premiat zilele trecute cu un miliard de lei vechi echipa de fotbal Pandurii din localitate, banii fiind virati deja in contul clubului dupa spusele primarului Florin Circiumaru (foto). Acesta a declarat insa ca nu a comis nici o ilegalitate, dupa ce cu o zi inainte spusese ca va achita primele in contul unui pariu cu Marin Condescu: „Primaria Tg.-Jiu este actionar la clubul de fotbal Pandurii, iar in momentul in care am fondat acest club am stabilit fiecare dintre parti care va fi contributia financiara. Asa s-a stabilit ca noi, Consiliul Local, sa dam cinci miliarde de lei pe sezon la echipa, cu aceeasi contributie venind si Consiliul Judetan Gorj. Am virat deja un miliard de lei echipei pentru calificarea in sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Banii vor fi contabilizati insa din suma initiala de cinci miliarde de lei pentru acest sezon, din care am mai platit deja inca doua miliarde de lei, urmind ca pina la finalul campionatului sa platim si restul de doua miliarde de lei", a explicat ieri primarul Circiumaru.

Acesta a dezvaluit ca simbata va fi la Vaslui, pentru

a-i sustine pe „panduri" din tribune si a promis ca va plati si primele jucatorilor gorjeni daca acestia vor scoate un rezultat pozitiv. „In functie de rezultat m-am angajat sa achit primele jucatorilor, dar de data aceasta banii vor veni de la diversi sponsori", a precizat edilul-sef al Tg.-Jiului.

Bani si pentru nocturna

Primarul Florin Circiumaru a anuntat ca in prezent se lucreaza la documentatia necesara ridicarii unei instalatii de nocturna la stadionul „Municipal". „Sintem in faza incheierii documentatiei, care trebuie finalizata in timp util pentru a putea prinde in bugetul local pentru anul viitor proiectul constructiei instalatiei de iluminat nocturn la stadion", a declarat Circiumaru. Conform acestuia, lucrarea va costa aproximativ 30 de miliarde de lei vechi si va fi gata la inceputul sezonului viitor.