l Gigi Becali nu a fost afectat cu nimic de toate suspendarile primite din momentul in care a intrat in fotbal. Mai mult, nici nu participat la majoritatea sedintelor comisiilor care-l judecau. In aceeasi situatie se afla si managerul general Mihai S
l Gigi Becali nu a fost afectat cu nimic de toate suspendarile primite din momentul in care a intrat in fotbal. Mai mult, nici nu participat la majoritatea sedintelor comisiilor care-l judecau. In aceeasi situatie se afla si managerul general Mihai Stoica, care a strans aproape doi ani de suspendare din cei patru ani si jumatate de cand ocupa functii de conducere la gruparea din Ghencea.
l Noiembrie 2001. Comitetul de Urgenta al FRF l-a suspendat pe Gigi Becali pentru o perioada de sase luni si l-a penalizat cu 50 de milioane de lei, din cauza declaratiilor pe care acesta le-a facut la adresa arbitrului asistent Tudor Constantinescu, dupa un derby Rapid - Steaua. Gigi Becali l-a acuzat pe Constantinescu ca ar fi luat 5.000 de dolari pentru a favoriza pe Rapid la meciul cu echipa din Ghencea, disputat pe 21 octombrie 2001, cand gruparea giulesteana a cistigat cu 3-0. Constantinescu a semnalizat eronat un ofsaid, in minutul 70, la scorul de 1-0, la o faza in care Danciulescu (atunci la Steaua) a reusit sa marcheze.
l Martie 2003. Comisia de Disciplina a LPF l-a sanctionat pe Gigi Becali cu o etapa de suspendare si l-a amendat cu 30 de milioane de lei, pentru injurii aduse arbitrului Anton Helesteanu in pauza meciului Steaua - Univ. Craiova.
l Mai 2003. Comisia de Disciplina a LPF l-a suspendat pentru o luna si l-a amendat cu 30 de milioane de lei pe finantatorul stelist, care a spus ca meciul Rapid - Gloria a fost aranjat si l-a jignit pe presedintele Gloriei, Jean Padureanu.
l Octombrie 2003. Gigi Becali a fost suspendat pe o perioada de sase luni si penalizat financiar cu suma de 25 de milioane de lei, de catre Comisia de Disciplina a FRF, pentru declaratii defaimatoare la adresa selectionerului Anghel Iordanescu (a spus despre antrenor ca este corupt si face selectia la echipa nationala in functie de anumite interese).
l Iunie 2005. In vara anului trecut a izbucnit scandalul legat de plecarea lui Radoi din cantonamentul echipei nationale, inaintea meciului cu Olanda. Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat pentru patru etape pe Radoi, pentru indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala. Dupa aceasta decizie, Gigi Becali l-a atacat pe medicul nationalei, Pompiliu Popescu, cel care a inaintat un raport Comisiei de Disciplina a FRF in care sustinea ca Radoi ar fi putut evolua in partida cu Olanda, in ciuda tendinopatiei de care suferea. "Un nenorocit acest Popescu, o jigodie de om. Doctor ginecolog la echipa nationala, care comunica cu Piturca si cand era la Steaua", a spus Gigi Becali in iunie 2005. Dupa aceasta iesire, Comisia de Disciplina din cadrul FRF l-a sanctionat pe Gigi Becali cu o suspendare pe zece luni si o amenda de 8.000 de euro in solidar cu gruparea "ros-albastra".
l Octombrie 2006. Gigi Becali a fost suspendat opt etape si amendat cu 5.000 RON de Comisia de Disciplina a FRF, pentru acuzatiile formulate la adresa presedintelui FRF, Mircea Sandu. La finalul partidei Dinamo - Steaua, scor 1-0, din etapa a 8-a a Ligii I, Gigi Becali a afirmat ca Mircea Sandu se afla in spatele arbitrajelor ostile fata de echipa sa "deoarece a primit bani ca sa castige altii campionatul". Intrebat ce interes ar avea Mircea Sandu ca Steaua sa nu castige campionatul, Gigi Becali a raspuns: "Parerea mea este ca interesul asta nu se face decat pe sute de mii. Pai nu puteam sa ma duc si eu sa-i dau vreo cinci sute de mii? Ia, ma, Mircea, cinci sute de mii! Dar astia nu i-au dat decat doua-trei sute de mii. Dadeam eu dublu, sase sute! Sa vezi cum avea acum Dinamo eliminati, castiga Steaua toate meciurile, cate un unspe metri la fiecare meci. Asa se intampla!". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.