Actionarul majoritar al dinamovistilor si patronul din Giulesti se injura subtil prin comunicate de presa.

Furtuna stirnita de cele doua infringeri consecutive ale lui Dinamo, plus conflictul dintre Ganea si Rednic, s-a incheiat dupa prima rafala. „Nu mi-a convenit ce a vorbit Ganea in presa in ultimele zile, dar mi-a promis ca pe viitor o sa vorbeasca mai mult pe teren decit in afara lui. Sper sa se tina de promisiune", a convenit Mircea Rednic. In aceste conditii, „ciinii" s-au pus cu tunurile pe George Copos, patronul giulestenilor, care si-a manifestat satisfactia eliminarii lui Dinamo din Cupa si a lasat sa se inteleaga ca-l va transfera pe Ganea la Rapid, in pauza competitionala. „Referitor la ultimele declaratii ale putinilor dinamovisti care s-au bucurat de infringerea din Cupa Romaniei, le dorim sa duca mai departe, cu bine, si migrenele victoriilor dinamoviste. Ma refer si la domnul George Copos, care dupa multiplele insatisfactii oferite de Rapid, insatisfactii pe care le-a facut cunoscute public, incearca acum bucuria platonica pentru accidentul lui Dinamo cu Pandurii. Inteleg din referirile facute la adresa lui Dinamo ca vrea sa se bage in seama cu noi. Zgircit si la vorbe, domnul Copos nu a riscat decit un «beep» de presa pe adresa clubului Dinamo", a comentat presedintele Consiliului de Administratie al „ciinilor", Nicolae Badea. Dinamo se va confrunta azi cu Otelul Galati, formatie decisa sa-si refaca blazonul dupa infringerea cu 0-7 in fata Rapidului.

Steaua, pe urmele lui Dinamo

Pina nu de mult adevarat derby, partida Stelei de miine cu FC National se traduce statistic intre formatia de pe locul doi si cea de pe a doua pozitie retrogradabila. In schimb, evolutiile neconcludente ale „ciinilor" din ultima vreme au deschis in Ghencea pirtia sperantelor la titlu. „Trebuie sa cistigam cu FC National pentru ca nu ne mai putem permite nici un pas gresit daca vrem sa micsoram distanta fata de Dinamo", considera Sorin Ghionea, in timp ce Florin Lovin este convins ca avansul lui Dinamo poate fi surmontat.

Dupa ce au reusit, in sfirsit, sa-l multumeasca partial pe George Copos, prin ultimele victorii contra Otelului si Universitatii Craiova, rapidistii au ocazia astazi sa-si mareasca aura dobindita in ochii patronului. In Giulesti va reveni insa antrenorul demis o data cu presedintele Giovanni Becali, Dan Petrescu, acum la Unirea Urziceni. La Craiova, jandarmii vor imparti in loc de bastoane invitatii gratuite pentru femei si copii, in timp ce Pandurii au de platit polite lui Viorel Hizo, care ii vedea retrogradati din start.

Steaua, in sferturi dupa patru ani

Dupa patru ani, Steaua s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei - Timisoreana, incheind capitolul formatiilor din esaloanele inferioare prezente in cea de-a doua competitie interna. In lipsa vedetelor, menajate de Olaroiu, ros-albastrii au intimpinat o rezistenta surprinzatoare din partea lui Apulum, formatia ardeleana fiind egala cu campioana timp de o ora, minus cele sapte minute scurse de la golul de debut al lui Ghionea (30) si cel egalizator al lui Maricean. Revenit dupa doua luni, Cristocea s-a dovedit decisiv, aducind golul calificarii la doua minute de cind a intrat pe teren. „Ma ingrijoreaza ca nu reusim sa inscriem si sa ne impunem de la inceput", a concluzionat Cosmin Olaroiu.