Ofiterii din cadrul serviciilor de recrutare ale armatei SUA le spun spus tinerilor voluntari ca razboiul din Irak s-a terminat, pentru a-i determina sa se inroleze in cadrul fortelor armate, relateaza Mediafax. Postul de televiziune ABC News si ante
Ofiterii din cadrul serviciilor de recrutare ale armatei SUA le spun spus tinerilor voluntari ca razboiul din Irak s-a terminat, pentru a-i determina sa se inroleze in cadrul fortelor armate, relateaza Mediafax. Postul de televiziune ABC News si antena sa locala din New York, WABC, au realizat o ancheta sub acoperire in cadrul careia au trimis tineri echipati cu camere de filmat ascunse, la zece birouri de recrutare ale armatei, din New York, New Jersey si Connecticut. La intrebarea unuia dintre tineri daca recrutii sunt trimisi in Irak, ofiterii insarcinati cu selectarea personalului i-au raspuns: "Nu, aducem trupele acasa. Nu mai suntem in razboi. Razboiul s-a terminat cu mult timp in urma". Unul dintre tinerii participanti la ancheta ABC s-a dat drept fost consumator de droguri, intreband daca va avea probleme la inrolare, din cauza trecutului sau. Ofiterii de recrutare l-au asigurat ca nu va fi cazul si chiar l-au ajutat sa furnizeze informatii false in formularele de inscriere.
O petitie solicitand retragerea din Irak a fost deja semnata de mai multe sute de militari si urmeaza ca, in ianuarie, sa fie prezentata in mod oficial Congresului Statelor Unite, au anuntat organizatorii campaniei. "In calitate de american patriot si mandru sa slujesc tara, cer liderilor politici din Congres sa sustina retragerea rapida a tuturor fortelor si bazelor militare americane din Irak. Prezenta militara in Irak nu mai da rezultate, iar pretul platit nu merita. Este timpul ca trupele americane sa se reintoarca acasa", afirma documentul publicat pe site-ul www.appealforredress.org. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.