Un tanar seropozitiv in varsta de 17 ani din Petrila sustine ca a fost batut cu bestialitate de o patrula a Politiei comunitare din oras, care l-ar fi prins la furat de fier vechi in incinta minei Petrila. Tanarul sustine insa ca se afla intamplator
Un tanar seropozitiv in varsta de 17 ani din Petrila sustine ca a fost batut cu bestialitate de o patrula a Politiei comunitare din oras, care l-ar fi prins la furat de fier vechi in incinta minei Petrila. Tanarul sustine insa ca se afla intamplator in zona in care s-a produs incidentul si ca doi dintre cei patru politisti care au sosit la mina l-au lovit cu bocancii. Vasile A. afirma ca luni dupa-amiaza se afla in drum spre locul in care bunicii sai tin niste animale si atunci a fost surprins de politistii comunitari, care l-au alergat pe o distanta de circa doi kilometri. "Eram in zona in care se aflau niste baieti care furau si care mi-au spus sa stau sa le pazesc sculele. Dupa ce m-au prins, politistii mi-au pus catusele la spate si m-au lovit cu bocancii in cap, la picioare, in solduri si am mainile umflate, iar capul ma doare foarte rau", sustine tanarul, citat de Mediafax. Familia acestuia a fost anuntata despre incident de catre vecini, iar mama sa povesteste ca si-a gasit copilul la Politie, incatusat si lovit. "Copilul avea catusele la maini si a stat la Politie cateva ore, ca sa dea declaratii. Mi-a spus atunci ca a fost lovit cu bocancii in cap si ca il dor mainile si picioarele din cauza bataii. Eu nu am bani sa scot certificat de la medic", a spus mama baiatului. Acesta a fost transportat ieri cu o ambulanta la spital, din cauza ca ii era rau. Parintii tanarului sunt decisi sa faca plangere impotriva politistilor comunitari. Reprezentantii Politiei comunitare din Petrila sustin ca nu au inca dovezi ca baiatul ar fi fost batut de catre agenti, dar au declansat o ancheta pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs altercatia. "Din datele de pana acum stim doar ca baiatul a fost incatusat, dupa ce agentii l-au alergat si l-au prins. Nu stim inca daca a fost lovit, dar este clar ca nu avea nimeni voie sa-l bata. Daca se va dovedi ca sunt vinovati, agentii nostri vor suporta rigorile legii", a spus Gheorghe Bogeanu, sef al Politiei Comunitare din Petrila. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.